Pedofili cehi incantati dupa ce au fost castrati chirurgical

Marti, 19 Mai 2009, ora 12:06
6442 citiri
Pedofili cehi incantati dupa ce au fost castrati chirurgical

Un cotidian britanic a reusit sa obtina marturiile unor pedofili cehi incarcerati, care s-au oferit voluntari pentru a fi castrati chirurgical. Cehia este singura tara din Europa unde pedofilii pot fi pedepsiti astfel.

Timp de patru ore, reporterii tabloidului The Sun au stat de vorba cu mai multi pedofili care se afla, post-operatoriu, intr-o clinica la 100 de kilometri sud fata de Praga. Prin intermediul unui translator, ei aflat parerile detinutilor, dupa operatie.

"Mi-as fi dorit sa fiu castrat cu multi ani inainte. I-as sfatui pe alti agresori sexuali care au recidivat sa-si faca aceasta operatie", a declarat Josef, unul dintre cei mai periculosi pedofili cehi.

Barbatul divortat, in varsta de 41 de ani, recunoaste ca a violat o fetita de doar 9 ani, chiar in casa acesteia. Dupa ce si-a ispasit pedeapsa, a fost eliberat, dar a recidivat, violand o batrana care, ulterior, a murit.

Procedeul presupune indepartarea unei parti din testicul

Anul trecut in noiembrie, la cererea sa, Josef a fost castrat chirurgical, o parte din testicul, care raspundea de producerea testosteronului, fiindu-i indepartata. In prezent, asteapta cuminte sa fie eliberat, la propunerea medicilor, in doar 13 ani.

"A fost dureros, dar apoi m-am simtit mult mai calm, mai echilibrat. Am putut sa ma gandesc in liniste la viata mea si sa regret crimele savarsite", a declarat el pentru The Sun. "Acum sunt atat de increzator in mine incat as putea locui chiar si langa o scoala", a mai spus Josef.

Tratament ireversibil

Ca el sunt multi altii care au acceptat acest tratament ireversibil. Ludek Jirak, de 25 de ani, povesteste ca visa sa violeze copii in fiecare noapte. "Am cerut sa fiu castrat in martie, anul acesta, si visele au incetat. Acum imi regret crimele si ii sfatuiesc pe toti pedofilii sa treaca prin aceasta operatie".

"Va va schimba vietile in bine", transmite el pedofililor britanici, tara in care nu se practica acest tip de interventie.

Potrivit dr. Zelmira Herrova, care a realizat 40 de astfel de operatii, "castrarea acestor agresori periculosi este o necesitate. Castrarea chirurgicala este realizata doar in cazul criminalilor periculosi care cer sa li se faca aceasta operatie din proprie vointa".

"In urma acestei interventii se simt usurati. Procentul pacientilor mei care recidiveaza este zero", a mai spus medicul.

Interventia dureaza 30 de minute

In ultimii 10 ani, conform guvernului ceh, 94 de astfel de operatii au avut loc. Practic, in urma interventiei care dureaza 30 de minute, si care se realizeaza folosindu-se un anestezic local, se indeparteaza partile din testicule unde se produce testosteronul.

Castrarea chimica, o alta optiune

Alti 300 de agresori sexuali din Cehia au fost castrati chimic - fiindu-le injectate medicamente care sa opreasca productia de hormoni masculini - din 2000.

Tratamentul nu este, insa, unul permanent, injectiile fiind repetate periodic.

Chiar daca medicii cehi sunt mandri de munca lor, fiind convinsi ca rata criminalitatii va fi vizibil mai mica, Consiliul Europei descrie castrarea ca fiind o tehnica "degradanta".

Intr-un raport recent al acestei organizatii, care apara drepturile omului, se mentioneaza: "Castrarea chirurgicala inseamna mutilare, este o interventie ireversibila ce nu poate fi considerata necesitate medicala in tratarea agresorilor sexuali".

Forurile europene nu agreaza aceasta interventie

Reporterii The Sun au obtinut si marturia unui tata, Hynek Blasko, al carui fiu de 9 ani a fost abuzat sexual si ucis de Antonin Novak, de 43 de ani. Aceasta este furios ca forul european pune drepturile criminalilor mai presus de cele ale victimelor.

"Fiul meu este in ceruri si nu se va mai intoarce niciodata. Nimeni nu vrea sa puna la indoiala drepturile pedofililor, dar despre drepturile unui copil de 9 ani, care avea toata viata inainte, nu se vorbeste?", se intreaba acesta retoric.

Mai multe tari europene au discutat despre introducerea castrarii ca si mijloc de tratare a pedofililor si violatorilor. Un sondaj de opinie derulat in Romania a aratat ca si cetatenii acestei tari ar fi de acord, in proportie destul de mare, cu introducerea castrarii in cazul agresorilor sexuali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#pedofili castrati Cehia, #violatori castrare chirurgicala, #pedofili castrare chimica, #castrare chirurgicala lege, #agresori sexuali castrare , #stiri externe
Comentarii
Z
zgarci
rank 1
Pai, sa-i castreze fizic, fara sa le mai ceara consimtamantul