Pericol de cutremur la centrala nucleara de la Belene

Miercuri, 11 Iunie 2008, ora 07:33
3057 citiri
Pericol de cutremur la centrala nucleara de la Belene

Risc seismic ridicat in regiunea in care va fi construita centrala nucleara de la Belene. Avertizarea vine de la o organizatie care se opune proiectului - Coalitia BeleNe (Nu centralei Belene!).

Mai multi membri ai Coalitiei BeleNe au protestat marti in fata sediului Ministerului Economiei si Energiei fata de construirea noii centrale nucleare, informeaza Sofia Echo.

Petko Kovacev, directorul Institutului bulgar pentru Politica Mediului, sustine ca in anii 1980, expertii au recomandat Sofiei sa renunte la ideea construirii unei centrale nucleare in aceasta zona din cauza riscului seismic ridicat.

Potrivit Coalitiei BeleNe, informatiile despre riscul seismic au fost disimulate in cadrul procesului decizional in favoarea construirii centralei.

"Raportul de evaluare a impactului asupra mediului si studiile asupra riscului servesc intereselor investitorilor si vor da nastere unor noi probleme sociale", argumenteaza Kovacev.

El a precizat ca viitoarea centrala va fi localizata intr-un loc mlastinos, pe falia creata de fluviul Dunarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Oamenii rușilor se pot infiltra în serviciile secrete și instituțiile românești? Sau sunt deja aici? Și cum a ajuns Ungaria prietenă la cataramă cu România? Raportul Consiliului Suprem...
#pericol, #cutremur, #belene, #centrala nucleara , #stiri externe