Povestea miliardarului fara casa, dar cu actiuni la Burger King

Luni, 09 Aprilie 2012, ora 11:14
7928 citiri
Povestea miliardarului fara casa, dar cu actiuni la Burger King
Foto: The Daily Mail

Este miliardar, dar prefera sa nu detina nici un bun mobil. Nici macar un ceas, ca sa nu mai vorbim despre o casa sau o masina. Pentru Nicolas Berggruen, care se considera "un nomad modern", lucrurile materiale nu au nici o importanta.

Nicolas Berggruen are 50 de ani si o avere estimata la 1,5 miliarde de lire sterline. Omul de afaceri si-a vandut insula privata acum 12 de ani, iar viata i-a devenit o permanenta calatorie cu avionul.

Uneori, Berggruen ajunge sa stea in 14 orase diferite intr-o singura luna. Cea mai recenta afacere a sa a fost cumpararea de actiuni la Burger King in valoare de 881 milioane de lire sterline, scrie The Daily Mail.

In ciuda averii fabuloase, magnatul franco-german insista ca nu are nevoie de bunuri materiale, tot ce are putand intra intr-o punga de hartie.

Berggruen s-a nascut intr-o familie privilegiata. Tatal sau, Heinz, a fost un negustor de arta, prieten cu Pablo Picasso. Inca din adolescenta, Nicolas a avut o "latura rebela", fiind dat afara de la o scoala din Elvetia pentru "lipsa de respect".

La vremea aceea, spunea ca nu vrea sa invete nici un cuvant in limba engleza, pentru ca este "limba imperialistilor". In 1988, a fondat Alpha Investment Management si apoi a creat Berggruen Holdings, companie ce a cumparat, in decursul anilor, actiuni de la firme din intreaga lume.

Una dintre aceste investitii a fost cumpararea lantului de magazine Karstadt, in Germania, pe care a dat un euro si in care a investit 40 de milioane, creand 25.000 de locuri de munca.

Nu se stie de ce, in 2000 a avut o revelatie si a inceput sa vanda toate bunurile mobile. Si-a vandut apartamentul din Fifth Avenue din New York, precum si insula privata pe care o avea in apropiere de Miami.

Locuieste prin hoteluri - fireste, numai in cele de lux, si isi petrece timpul in compania femeilor frumoase. A fost fotografiat cu Claudia Schiffer sau actrita Lisa Lovbrand.

Cheltuie milioane cumparand opere de arta pe care le doneaza apoi muzeelor.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Nicolas Berggruen, #Nicolas Berggruen miliardar, #Nicolas Berggruen actiuni Burger King , #stiri externe