Povestea unei femei tinuta captiva timp de 12 ani de Biserica Scientologica (Video)

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 17:01
7281 citiri
Povestea unei femei tinuta captiva timp de 12 ani de Biserica Scientologica (Video)
Foto: The Daily Mail

O fosta adepta a Bisericii Scientologice din Marea Britanie il acuza pe liderul acesteia, David Miscavige, ca a tinut-o captiva timp de 12 ani, pe un vas de croaziera ce apartinea cultului.

Valeska Paris sustine ca a fost trimisa pe nava "Freewinds" de catre liderul Bisericii, la varsta de 18 ani. Acolo a fost supusa la munci grele si a trait precum o sclava, fara sa poata pleca.

Potrivit The Daily Mail, Valeska s-a nascut intr-o familie dedicata pe deplin Bisericii Scientologice.

S-a nascut in Elvetia, iar intreaga familie s-a mutat in Marea Britanie, atunci cand Valeska avea sase ani. La 14 ani, a semnat un contract cu Biserica Scientologica in care se angaja sa se lege de cult pentru "urmatorul miliard de ani".

Valeska Paris sustine ca a fost trimisa pe vasul de croaziera de catre liderul Bisericii, David Miscavige, care dorea astfel sa o impiedice pe mama ei sa o retraga din organizatie.

Tinerei i-a fost interzis sa aiba orice tip de legatura cu mama sa, pentru ca adeptii bisericii sustineau ca devenise un pericol pentru comunitatea lor.

Mama ei a decis sa paraseasca Biserica, dupa ce sotul ei, care ar fi donat cultului intreaga avere de peste un milion de dolari, s-a sinucis.

"Cand am ajuns pe nava Freewinds, m-au trimis jos si, timp de 48 de ore, am muncit incontinuu. Era foarte cald si mirosea urat. Mi-au luat pasaportul, dupa ce am ajuns pe vas, si oricum nu aveam cum sa plec. Munceam foarte mult si dormeam foarte putin", povesteste Valeska Paris, care acum traieste in Australia.

Despre liderul Bisericii Scientologice din Marea Britanie, David Miscavige, Valeska spune ca este un psihopat care ar trebui sa fie judecat.

"Nu este corect ca cineva care conduce o Biserica sa se ascunda in spatele religiei, sa traiasca precum un rege si sa abuzeze de atata lume", afirma femeia, cu lacrimi in ochi, in timpul unui interviu acordat postului de televiziune ABC News.

Biserica Scientologica este frecventata de vedete mari de la Hollywood: Tom Cruise, John Travolta sau Katie Holmes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Biserica Scientologica, #captiva Biserica Scientologica, #Marea Britanie Biserica Scientologica, #Valeska Paris , #stiri externe