Presedintele filipinez, la summitul unde participa Putin si Trump: La 16 ani am injunghiat mortal o persoana

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 13:49
5272 citiri
Presedintele filipinez, la summitul unde participa Putin si Trump: La 16 ani am injunghiat mortal o persoana
Foto: Facebook/Rodrigo Duterte

Presedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a declarat, vineri, ca a injunghiat mortal o persoana in perioada adolescentei. El a facut afirmatia in cadrul unui discurs sustinut in Vietnam, prin care a promovat razboiul impotriva drogurilor.

Rodrigo Duterte se afla la Da Nang pentru summitul Cooperarea Economica Asia-Pacific (APEC), acolo unde participa si presedintii Rusiei si SUA, Vladimir Putin si Donald Trump.

"Cand eram adolescent, intram si ieseam des din inchisoare. Ma bateam cand cu unul, cand cu altul. La varsta de 16 ani, omorasem deja pe cineva. O persoana reala, o bataie, o injunghiere. Nu aveam decat 16 ani. S-a intamplat din cauza unei simple priviri. Cate astfel de priviri vor mai fi acum cand sunt presedinte?", a spus Duterte, conform The Guardian.

Purtatorul de cuvant al lui Duterte, Harry Roque, a precizat ulterior ca presedintele a glumit, el dorind de fapt sa transmita faptul ca nu se teme sa mearga la inchisoare.

In cadrul aceluiasi discurs, presedintele filipinez a amenintat ca va lovi un raportor al ONU pentru drepturile omului si a folosit un limbaj obscen pentru a combate criticii sai in legatura cu represiunea impotriva drogurilor.

Rodrigo Duterte se pregateste de o intalnire cu presedintele american Donald Trump si cu alti lideri de stat, intrucat Filipine gazduieste summitul Asociatiei Natiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), la Manila, pe 12 si 13 noiembrie.

In luna octombrie, Duterte a declarat ca este nemultumit de activitatea agentiei pentru combaterea drogurilor si a anuntat ca este pregatit sa impuste criminalii si violatorii care nu sunt pedepsiti aspru.

Rodrigo Duterte a fost ales in functie anul trecut, dupa ce a promis, in timpul campaniei, ca va eradica drogurile din societate. De atunci, politia a raportat uciderea a peste 3.900 de "personalitati ale drogurilor", justificand ca a fost vorba doar despre autoaparare.

Nu e prima oara presedintele filipinez afirma ca a ucis oameni. El a mai spus asta in decembrie 2016.

Citeste si Presedintele filipinez socheaza din nou: Ameninta oficialii corupti ca-i arunca din elicopter

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#presedinte Filipine omorat 16 ani, #presedinte Filipine crime, #Rodrigo Duterte crime , #stiri externe