Printul Harry, in curand rege in Canada?

Autor: Ana Ilie
Marti, 28 Iunie 2011, ora 14:08
5457 citiri
Printul Harry, in curand rege in Canada?

Regalistii canadieni, nesatisfacuti de vizita la fiecare doi-trei ani a reginei lor, au gasit o solutie inedita pentru a pune capat apelurilor republicane: printul Harry al Marii Britanii, nepotul reginei Elisabeta a II-a si al treilea in linia succesiunii la tron, sa devina regele Canadei!

In ajunul vizitei ducelui si ducesei de Cambridge (printul William si sotia sa, Kate), regalistii canadieni au gasit aceasta rezolvare moderna pentru o problema foarte veche, scrie Telegraph.

Canadienii monarhisti il vor rege pe Harry; acesta s-ar instala in capitala Ottawa, pentru ca familia regala sa aiba o prezenta permanenta in Canada, reducand la tacere pe cei care cred ca tara ar trebui sa aiba un sef de stat ales prin scrutin popular.

Etienne Boisvert, purtatorul de cuvant al Ligii Monarhiste din Canada, filiala provinciei Quebec, a subliniat ca familia regala este "o institutie care stie sa se reinventeze" si crede ca a venit timpul pentru o schimbare radicala.

"Printul Harry, care practic nu are nicio sansa de a deveni rege, s-ar putea instala aici si ar infiinta o ramura canadiana a familiei regale. Sau viitorul rege ar putea locui prin rotatie - sase luni in Canada, sase in Australia si sase in Londra", spune Boisvert.

Liga Monarhista are 10.000 de membri in Canada si a mai discutat si "alocarea" unui membru al familiei regale in fiecare din cele 16 tari componente ale Commonwealth-ului, dar si desemnarea cate unui nume denumind regiuni canadiene membrilor marcanti ai familiei regale.

Ducele si ducesa de Cambridge au fost avertizati ca vor intalni proteste vocale din partea republicanilor cu ocazia vizitei in Canada, programata a incepe saptamana aceasta. Sondajele de opinie releva ca doua treimi dintre canadieni prefera ca tara sa fie republica.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Printul Harry, #monarhie canada, #printul harry rege canada , #stiri externe