Rapitorii grupului de turisti din Egipt raman fara hrana

Sambata, 27 Septembrie 2008, ora 15:22
1537 citiri
Rapitorii grupului de turisti din Egipt raman fara hrana

Rapitorii grupului de turisti europeni din Egipt se confrunta cu o lipsa acuta de alimente si combustibil, a declarat sambata o sursa din guvernul de la Cairo, relateaza Reuters.

Oficialul a declarat, sub acoperirea anonimatului, ca rapitorii au mutat ostatici in Libia pentru cateva ore, vineri, pentru a incerca sa stranga provizii inainte de a se intoarce in Sudan.

"Se confrunta cu o lipsa acuta de alimente si combustibil", a subliniat sursa.

Libia a dezmintit vineri seara prezenta pe teritoriul ei a celor 11 turisti europeni, printre care o romanca, si opt egipteni, capturati in urma cu o saptamana in Egipt. "Operatiunile de cautare s-au incheiat, putem spune ca ostaticii si rapitorii lor nu sunt in Libia", a declarat un oficial libian, informeaza NewsIn.

Sudanul anuntase joi ca grupul de ostatici a fost transferat in Libia, "la circa 13-15 kilometri de frontiera", in regiunea Jebel Aunat, la granita dintre Sudan, Egipt si Libia. De la acest anunt si pana vineri seara, autoritatile libiene refuzasera sa faca orice comentariu.

Capturati la 19 septembrie, in timp ce participau, in masini 4x4, la un safari la periferia desertului din sud-vestul Egiptului, cei 19 ostatici au fost transferati mai intai in Sudan de rapitorii lor a caror nationalitate ramane necunoscuta.

Grupul cuprinde 11 turisti - cinci italieni, cinci germani si o romanca - precum si opt egipteni: doi ghizi, patru soferi, un granicer si organizatorul excursiei safari.

Rapitorii au cerut ca Germania sa plateasca o rascumparare de sase milioane de euro, potrivit unui responsabil din serviciile de securitate egiptene. Ei vor ca suma sa fie inmanata sotiei - de nationalitate germana - a organizatorului expeditiei, care ar fi, de altfel, principalul canal de comunicare cu rapitorii. Joi, o sursa din guvernul egiptean anuntase ca autoritatile germane si egiptene au vorbit cu rapitorii cu ajutorul unui telefon prin satelit, iar negociatorii sunt optimisti ca in curand criza se va rezolva "cu bine", transmite Reuters.

In ceea ce priveste nationalitatea autorilor luarii de ostatici, informatiile sunt contradictorii, in functie de surse - sudanezi, egipteni, libieni sau rebeli din Ciad.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#rapiti, #Egipt, #prizonier roman , #stiri externe
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Cred ca daca ar permite unui comando german