Recesiunea loveste din greu colegiile de negri din SUA

Luni, 16 Februarie 2009, ora 19:46
1627 citiri
Recesiunea loveste din greu colegiile de negri din SUA
Foto: Reuters

Criza financiara din Statele Unite ale Americii se face simtita si in sistemul educational din SUA, mai ales in colegiile frecventate de populatia de culoare, considerate a fi cele mai sarace institutii de invatamant.

Colegiile respective sunt in pericol, deoarece finantarea lor a scazut si risca sa-si piarda studentii si sa se desfiinteze, informeaza Reuters.

Colegiile destinate numai populatiei de culoare din SUA sunt considerate a fi mostenirea "epocii trecute", in care afro-americanii nu erau tolerati in spatiile publice alaturi de albi.

Desi, Statele Unite ale Americii au acum un presedinte de culoare, nu s-au schimbat prea multe in structura si organizarea acestor institutii de invatamant.

Amenintarea cea mai mare o constituie faptul ca majoritatea studentilor de culoare, care frecventeaza aceste colegii, provin din familii sarace sau cu venituri medii, ceea ce ii face atat pe ei cat si scolile vulnerabili in fata crizei economice.

Studentii lupta din greu sa primeasca burse sau imprumuturi pentru a-si continua studiile, in timp ce colegiile fac mari eforturi pentru a-si putea plati facturile.

"Toate estimarile arata ca situatia este din ce in ce mai grea", a declarat, pentru Reuters, Michael Lomax, presedintele Comitetului National de Finantare a Colegiilor.

El ofera exemplul recent al Universitatii Clark din Atlanta care, dupa incheierea vacantei intersemestriale, a pierdut 4.000 dintre cursanti. Acestia au fost nevoiti sa renunte la studii din cauza ca se aflau in imposibilitatea de a-si plati taxa de studii.

Presedintele Barack Obama urmeaza sa semneze un document care va permite acordarea unui stimul financiar acestor institutii de invatamant.

Astfel, 800 de milioane de dolari vor reprezenta ajutorul guvernului american pentru infrastructura in educatie, iar peste 500 de milioane de dolari vor fi alocati pentru imbunatatirea tehnologiei si pentru bursele studentilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Americanii își fac Dream Team pentru Jocurile Olimpice de la Paris
Americanii își fac Dream Team pentru Jocurile Olimpice de la Paris
LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant sunt cele trei mari vedete pe care selecţionata masculină de baschet a Statelor Unite se va baza la Jocurile Olimpice de la Paris, din această vară...
#colegii de negri, #SUA, #Barack Obama, #ajutor pentru universitati, #colegii americane , #stiri externe