Reprezentantii UE sunt asteptati sambata dupa-amiaza la Kremlin

Sambata, 17 Ianuarie 2009, ora 09:39
890 citiri
Reprezentantii UE sunt asteptati sambata dupa-amiaza la Kremlin

Emisarii europeni, care au fost invitati sa participe la o reuniune ruso-ucraineana prevazuta la Moscova, sunt asteptati sambata dupa-amiaza la Kremlin.

"Exista o reuniune la Kremlin la ora 16.00, ora locala" (15.00, ora Romaniei), a anuntat purtatorul de cuvant al ministrului ceh al energiei, Martin Riman, care va reprezenta Uniunea la aceasta reuniune alaturi de comisarul european pentru energie, Andris Piebalgs (foto), relateaza AFP.

"Nu stim pentru moment cine va participa la aceasta reuniune, nu avem niciun nume", a adaugat purtatorul de cuvant. "Putem clarifica maine (sambata - n.red.), informatiile sunt confuze pentru moment", a spus el.

Presedintele rus Dmtri Medvedev a propus miercuri organizarea unui summit la care sa ia parte Rusia, Ucraina si UE, sambata la Moscova. Rusia insista asupra prezentei liderilor europeni, dar premierul ceh Mirek Topolanek, a carui tara asigura presedintia UE, a cerut vineri europenilor sa evite initiativele individuale si sa dea dovada de unitate.

Pentru moment, pe langa emisarii europeni, au confirmat prezenta sambata la Moscova Croatia, care il trimite pe vicepremierul Damir Polancec, Turcia (vicepremierul Nazim Ekren si ministrul energiei Hilmi Guler) si Serbia (ministrul energiei Petar Skundrici si seful companiei nationale de gaz Srbijagas Dusan Bajatovici).

Slovacia anuntase ca ar putea trimite o delegatie la Moscova daca presedintele ucrainean Viktor Iuscenko participa, ceea ce nu pare sa se intample. De asemenea, va fi prezenta la Moscova premierul moldovean Zinaida Greceanii, dupa ce dupa ce Medvedev ii telefonase omologului sau Vladimir Voronin pentru a-l invita.

Noi negocieri bilaterale in criza gazului sunt prevazute sambata la Moscova intre premierii rus si ucrainean, Vladimir Putin si Iulia Timosenko. Purtatorul de cuvant al ministrului ceh al energiei a declarat ca nu are informatii asupra acestui subiect.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#summit gaz Moscova, #invitati UE Kremlin , #stiri externe