Republicanii ironizeaza politica energetica a lui Obama

Marti, 05 August 2008, ora 11:09
872 citiri
Republicanii ironizeaza politica energetica a lui Obama

Partidul Republican a anuntat ca i-a oferit candidatului democrat la Casa Alba Barack Obama, care a implinit luni 47 de ani, un manometru, ironizand opiniile acestuia in domeniul energiei.

Cadoul republicanilor facea aluzie la recomandarea recenta facuta de Obama automobilistilor americani de a verifica presiunea pneurilor, pentru a economisi benzina. Manometrul este un instrument folosit pentru a verifica daca pneurile sunt bine umflate, transmite AFP.

"Nu vom ajunge sa fim independenti din punct de vedere al energiei verificand presiunea pneurilor", a spus candidatul republican John McCain, aflat in campanie in Pennsylvania (est).

Cadoul ironic al republicanilor nu a fost prea apreciat in tabara democrata, care a reamintit ca pneurile bine umflate chiar reduc consumul de benzina al masinii.

Candidatul democrat la Casa Alba si-a sarbatorit luni a 47-a aniversare, in timp ce adversarul sau republican John McCain va implini 72 de ani in 29 august. Simpatizantii veniti la mitingul din Michigan pentru a-i asculta planul cu privire la viitorul energetic al Statelor Unite i-au cantat "La multi ani".

Senatorul de Illinois urma sa isi serbeze aniversarea luni seara la Boston, Massachusetts, in cadrul unei reuniuni private la care erau asteptati donatori. Cantaretul Harry Connick urma sa ii cante senatorului "Happy Birthday", potrivit Boston Globe, care afirma ca la receptie erau asteptate 850 de persoane. Dintre acestia, 250 au platit cate 28.500 de dolari de cuplu pentru privilegiul de a cina cu Obama de ziua lui.

Nu era insa foarte sigur ca membrii echipei lui Obama ii puteau oferi un cadou, pentru ca persoana care trebuia sa se ocupe de acest lucru l-a uitat intr-un taxi din Chicago, duminica seara, a povestit purtatorul de cuvant al campaniei, Robert Gibbs. Anul trecut, echipa de campanie i-a oferit senatorului un iPod.

Daca va fi ales presedinte in noiembrie, Obama nu va cel mai tanar presedinte ale Statelor Unite. Bill Clinton avea 46 de ani cand si-a preluat functia la Casa Alba, in ianuarie 1993, iar John Kennedy avea 43 cand a facut acest lucru, in ianuarie 1961. Varsta minima constitutionala pentru a putea candida la Casa Alba este de 35 de ani.

In schimb, John McCain ar fi cel mai in varsta presedinte la inceputul primului mandat. Ronald Reagan avea 69 de ani cand a inceput sa fie presedinte, in ianuarie 1981. El avea 73 de ani la inceputul celui de-al doilea mdant, in ianuarie 1985. Al doilea cel mai varstnic presedinte, dupa Reagan, a fost William Henry Harrison, care a debenit presedinte la 68 de ani, in 1841.

Harrison a fost si primul presedinte american care a murit in timpul mandatului, la 30 de zile dupa ce a depus juramantul. El a murit din cauza unei pneumonii de care s-a imbolnavit in timpul ceremoniei de investitura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Un bărbat de 70 de ani din SUA a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat pe o autostradă din Minnesota. Imediat după impact, bărbatul s-a trezit că nu mai poate ieși din mașina...
Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Mai multe țări, inclusiv Franța, sunt reticente în a se despărți de sistemele lor de apărare avansate, chiar dacă secretarul general al NATO a încurajat capitalele europene să transfere...
#Barack Obama, #SUA, #Presedintie, #republicani, #politica, #energie , #stiri externe