Ziare.com

Romania, a doua tara care trimite emigranti catre tarile dezvoltate

de Alex Varzaru
Marti, 01 Octombrie 2013, ora 11:01

   

Romania, a doua tara care trimite emigranti catre tarile dezvoltate
Dupa China, Romania si Polonia sunt tarile care trimit cei mai multi emigranti catre tarile bogate ale lumii, conform unui raport al Oficiului pentru Migratie al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), ce reuneste 33 din tarile cele mai bogate ale lumii.

Desi inca nu este la acelasi nivel ca inainte de criza economica, emigratia catre tarile dezvoltate a inceput din nou sa creasca, arata Les Echos.

Imigratia anuala totala in tarile OCDE se apropie de 4 milioane de persoane, forta de munca sezoniera sau temporara stagneaza la 2 milioane de persoane, iar numarul studentilor veniti din diferite tari a depasit 2,6 milioane.

Numarul celor care cer azil a depasit cifra de 400.000 pentru prima oara din 2003. Destinatiile lor principale sunt Statele Unite, Franta si Germania. Italia a devenit a patra tara de emigratie mai ales din cauza faptului ca exista persoane din tarile "primaverii arabe" care pot veni usor pe Mediterana si cer azil.

Toate aceste date se refera la anul 2011 si sunt incluse in raportul din 2013 al Oficiului pentru Migratie al OECD. Tarile care trimit cei mai multi emigranti sunt China (529.000 de chinezi), Romania si Polonia cu 310.000 emigranti, dar in crestere.

Conform raportului, migratia din tarile extrem de afectate de criza din sudul Europei a urcat brusc cu 45% intre 2009 si 2011.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1941 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romania al doilea rezervor de emigranti? In fine ceva pozitiv.

Dovedeste spiritul de aventura si acceptare a riscurilor pe care un roman le asuma! Aceasta mobilitate reprezinta o calitate in Occident.
Englezii, portughezii, spaniolii, italienii, etc fac acest lucru de secole. Asa au creat bogatie si prosperitate in tarile de origine si in tarile de emigrare, nu stand la TV de dimineata pina seara.
Pacat ca aceasta sete de emigrare este generata de situatia precara din RO si nu numai de dorinta de aventura si viata mai buna.

 

gargara

nu are cum sa fie adevarat ca suntem pe locul doi la emigranti....cine a fost in Anglia, nu a putut sa nu observe cati indieni sunt acolo (pe langa multe alte natii), dar indienii, cel putin in Londra, cred ca ii depasesc pe englezi :d

 

@vocea iratiunii

- aia sunt deja englezi !

Se intampla si-n alte locuri:

https://www.youtube.com/watch?v=irhw6bj5pa0

nu romania trimite...

ci cei 7.4 de mil de id i o ti care voteaza cum voteaza...

 

Diferenta SPECIFICA este aceea ca ...

IMPERIUL Chinez se in_TARE_ste ... :)):))

INTERN, ca reduce Bobulatiunea din INTERIOR, NU o extermina ...

EXTERN, ca se infiltreaza si VA DOMINA Lumea ...

NOI, Amaratii, Poleacks si ROMANI,
NE slabim ...

TOT, To'arasi INTERN si EXTERN.

Conform INTELEPTEI Conduceri a "PARTIDULUI" far' de DOCTRINA ...
NU este in TOTALITATE CINE_Trebuie in "PARTID".

De AIA NICI NU este un PARTID ...
There_ARE SI
(Cam_PREA_Foarte_DESTULE ...)

Diverse Grupari cu Sprijin LOGISTIC Extern.

MURDAR ...
MURDAR_itor ...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor