Rusia crede ca apararea antiracheta a SUA o vizeaza

Marti, 09 Februarie 2010, ora 15:24
1263 citiri
Rusia crede ca apararea antiracheta a SUA o vizeaza
Foto: anfrancisosantinel.com

Seful Statului Major rus a declarat marti ca apararea antiracheta americana vizeaza Rusia, anunta AFP.

Anuntul are loc dupa ce vineri, 4 februarie, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, a anuntat ca Moscova asteapta explicatiile Statelor Unite referitoare la amplasarea lansatoarelor de rachete pe teritoriul Romaniei.

Ministrul rus de Externe spune ca abia dupa ce va exista o viziune comuna a celor doua tari asupra amenintarilor ce le vizeaza, in egala masura, vor putea fi indicate si masurile care se impun, sugerand astfel ca SUA si Romania s-au grabit sa extinda scutul antiracheta fara o consultare serioasa cu Moscova.

Presedintele Traian Basescu a anuntat joi, 4 februarie, la Palatul Cotroceni, ca Romania va fi inclusa in sistemul de aparare antiracheta al Statelor Unite.

"Anunt opinia publica din Romania cu privire la invitatia facuta de presedintele Statelor Unite, Barack Obama, privind participarea Romaniei la dezvoltarea sistemului american de aparare antiracheta. Mesajul ne-a fost transmis prin Hellen Tauscher, subsecretar de stat pentru controlul armamentelor, care se afla in Romania si cu care am avut o intrevedere in prima parte a zilei.

Dezvoltarea sistemului de aparare antiracheta este in deplin acord cu deciziile adoptate la summit-ul NATO de la Bucuresti, dar si cel de la Kehl. Pe teritoriul Romaniei vor fi amplasati interceptori terestri", a declarat Basescu atunci.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#scut antirechata american Romania, #scut antiracheta Romania, #Rusia scut antiracheta Romania , #stiri externe
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
Poza vanghelicax
vanghelicax
rank 3