Salvati de pe o insula pustie din Pacific multumita unui SOS scris pe nisip

Sambata, 27 August 2016, ora 19:48
16034 citiri
Salvati de pe o insula pustie din Pacific multumita unui SOS scris pe nisip
Foto: US Navy

Doua persoane care au naufragiat pe o insula pustie din Oceanul Pacific au fost salvate cu ajutorul unui mesaj SOS scris pe nisip.

Linus si Sabrina Jack au fost cautati timp de sapte zile. Ei au disparut in largul arhipelagului Chuuk din Oceanul Pacific si au fost gasiti gratie acelui mesaj, vineri, 26 august, a raportat U.S. Navy, marina americana, informeaza News.ro.

Fotografiile facute in timpul misiunii de salvare ii arata pe naufragiati langa o barca lunga de cinci metri, esuata pe o plaja. Ei au avut ideea de a scrie cuvantul "SOS" (semnal de alarma in codul Morse - n.red.), cu majuscule, pe nisip, iar acel mesaj i-a ajutat pe marinarii din Garda de coasta sa ii repereze pe insula Fayo, nelocuita, in largul arhipelagului Chuuk, care face parte din Statele Federate ale Microneziei.

Dupa ce au fost preluati de pe insula, Linus si Sabrina Jack au fost transportati la ambasada americana din Kolonia, capitala statului federal Pohnpei. Cei doi au in jur de 50 de ani si au decis pe 17 august sa plece de pe insula Weno, navigand in directia insulei Tamatam. Ei nu aveau in barca nici alimente, nici echipamente de supravietuire, in afara unei lampe cu o functionare deficitara, crezand ca vor ajunge la destinatie in ziua urmatoare.

Operatiunile de cautare si salvare au acoperit o zona cu o suprafata de peste 40.000 de kilometri.

Pe 19 august, un aviz de cautare a fost transmis Garzii de coasta, indicand faptul ca o barca de aproximativ 5,5 metri, cu doua persoane la bord, a disparut. Dupa patru zile, marinarii dintr-un echipaj international au reperat un semnal luminos provenind de pe o insula vecina.

U.S. Navy a trimis un avion pentru a detecta sursa acelui semnal. In acel moment, avionul care survola insula Fayo i-a localizat pe sotii Jack, aflati in apropiere de mesajul "SOS".

Linus si Sabrina Jack sunt sanatosi si in perfecta siguranta, declarandu-se extrem de fericiti ca au reusit sa se intoarca la familia lor, dupa ce au supravietuit timp de o saptamana pe o insula pustie. In total, 14 nave, 2 avioane si o patrula de politie au participat la aceasta misiune de salvare.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#naufragiati salvati SOS, #salvare naufragiu insula , #stiri externe
Comentarii
Poza P.S.D.Erie
P.S.D.Erie
rank 5
Toarasi, domne, sos ieste ceva de mancare, cade ezemplu sos da rosi,