Scandalos: Cat de "auster" calatoresc calugarii budisti (Video)

Joi, 20 Iunie 2013, ora 07:43
4873 citiri
Scandalos: Cat de "auster" calatoresc calugarii budisti (Video)
Foto: Tibetsun

Despre budism se spune ca este o religie a conditiei umane. Fara vreo legatura directa cu aceasta teorie, cativa calugari budisti din Thailanda au fost filmati intr-o ipostaza ce denota depasirea cu mult a limitelor impuse de filozofia orientala.

Acestia calatoreau cu un avion privat, purtand ochelari de soare in stil aviator si ascultand muzica la casti.

Consiliul Budist din Thailanda a inceput o ampla actiune de monitorizare a calugarilor din toata lumea cu privire la orice comportament inadecvat, dupa ce un filmulet postat pe YouTube a atras un val de nemultumiri.

Videoclipul arata doi calugari budisti aflati in interiorul unui avion privat, dintre care unul poarta ochelari de soare in stil aviator, iar celalalt are o pereche de casti wireless moderne. Geanta de voiaj nu este nici ea una oarecare, adeptii religiei orientale optand pentru un brand cunoscut.

Directorul-general al Biroului Budismului din Thailanda, Nopparat Benjawatananun, a spus ca agentia a vazut imaginile la inceputul acestui an si ca i-a avertizat deja pe calugarii de la manastirea din nord-estul tarii sa nu mai repete acest comportament ostentativ.

Thailanda este tara cu cea mai mare populatie budista, locul unde s-a incercat cel mai mult continuarea doctrinei lui Buddha, veche de 2.600 de ani. Pentru aceasta, in timpul sarbatorilor religioase se interzice vanzarea de alcool, insa, de cele mai multe ori, chiar calugarii sunt cei care anuleaza eforturile autoritatilor.

Numai anul trecut, 300 dintre cei 61.416 de calugari si novici budisti din Thailanda au fost mustrati sau inlaturati din manastiri, din cauza comportamentului inadecvat incluzand consumul de alcool, acte sexuale si escrocherii, arata The Telegraph.

Administratorul manastirii Khantitham din regiunea Sisaket a confirmat faptul ca cei doi calugari din avionul privat traiesc in interiorul manastirii, insa a refuzat sa dea detalii despre scopul calatoriei acestora.

Comportamentul exagerat, departe de invataturile lui Buddha, care promoveaza simplitatea si austeritatea, le-a adus insa budistilor mustrarea din partea forului superior.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#calugari budisti avion privat, #calatorie avion calugari budisti video, #calugari budisti dogme, #budism austeritate , #stiri externe