Se inchid portile Elvetiei: Imigreaza cat mai poti!

Marti, 26 Iulie 2011, ora 16:31
4242 citiri
Se inchid portile Elvetiei: Imigreaza cat mai poti!
Foto: Keystone

Elvetienii nu mai vor imigranti. Cel mai mare partid de dreapta din Elvetia a initiat o lege pentru limitarea imigrarii. Propunerea vine cu cateva luni inaintea alegerilor parlamentare.

Concret, in initiativa "Opriti imigratia in masa", reprezentantii Partidului Popular vor reintroducerea unor cote anuale de imigranti, scrie Swissinfo. In numarul limita vor fi inclusi atat cei care solicita azil, cat si muncitorii transfrontalieri si membrii de familie ai imigrantilor.

Elvetia prelungeste pana in 2014 restrictiile pe piata muncii pentru romani

Elvetia, invadata de cersetorii rromi din RomaniaU

"Initiativa noastra vrea sa redea Elvetiei autonomia in materie de imigrare. Imigratia nelimitata a creat probleme de ordin legal si are un impact negativ asupra economiei, infrastructuii, scolilor, somajului, sanatatii, securitatii sociale, asupra chiriilor si pretului terenurilor", a declarat Toni Brunner, liderul Partidul Popular, care a subliniat ca daca aceasta lege va fi adoptata, atunci inclusiv acordul cu UE pentru libera circulatie a persoanelor va trebui renegociat.

Lansarea initiativei antiimigratie vine la mai putin de trei luni inaintea alegerilor parlamentare din octombrie. Propunerea popularilor nu se bucura de sustinerea celorlalte partide politice, dar nici a comunitatii de afaceri. Sustinatorii initiativei au la dispozitie 18 luni, pana in ianuarie 2013, pentru a strange cele 100.000 de semnaturi necesare pentru a demara un referendum national pe aceasta tema.

Initiativa popularilor este cea mai recenta de acest fel dintr-o serie de propuneri care militeaza pentru limitarea imigratiei in Elvetia. Anul trecut de pilda, elvetienii au votat ca imigrantii care comit crime sa fie automat expulzati.

Alegatorii elvetieni au respins alte trei propuneri de limitare a imigratiei venite din partea unor partide extremiste, dintre care una supusa la vot in 1970. O a patra incercare de restrictionare a imigratiei a esuat in 2004. Alte doua initiative de limitare a imigratiei sunt in curs de dezbatere in Elvetia. Strainii reprezinta aproximativ 22% din populatia Elvetiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#imigranti Elvetia, #restrictii imigranti Elvetia , #stiri externe