Secta poligama din Texas isi lanseaza colectie de haine pentru copii

Joi, 03 Iulie 2008, ora 11:43
2842 citiri
Secta poligama din Texas isi lanseaza colectie de haine pentru copii

Femeile sectei FLDS (Jesus Christ of Latter Day Saints) din Texas au lansat miercuri o colectie de haine pentru copii. Acuzatiile de abuz sexual asupra minorilor nu le-a impiedicat sa isi lanseze un site unde isi vind produsele.

Ele sunt foarte mandre de creatiile lor, promovand o moda pe care o numesc "look de prerie". Rochiile create de femei au de cele mai multe ori maneci lungi si austere. Fiecare dintre cele 35 de modele create pana acum e disponibil in opt culori, insa numai nuante pastel (roz, lila, galben, albastru, piersica, verde, lavanda si aqua).

Secta are ca public-tinta americanii care au copii adolescenti, ce vor cumpara vesmintele modeste ale fundamentalistilor, pentru a-si opri copii de la tentatia hainelor moderne, considerate indecente, informeaza The Independent.

Preturile sunt intre 6 si 80 de dolari, iar majoritatea hainelor sunt prezentate chiar de unii din copiii care au fost returnati parintilor de catre Curtea Suprema de Justitie din Texas, dupa ce acuzatiile de abuz au fost respinse.

"Acest site a fost creat pentru a oferi copiilor haine ce se ridica la standardele FDLS de modestie si curatenie. Ne angajam sa oferim clientilor haine de calitate, lucrate manual, modeste si la preturi decente", scrie pe site-ul sectei texane, www.fldsdress.com.

Membrii sectei spera ca astfel sa aiba o sursa stabila de venituri, si sa darame prejudecatile conform carora comunitatea lor nu munceste si se bazeaza pe ajutorul social pentru a supravietui.

Scandalul declansat de secta poligama din Statele Unite a facut inconjurul lumii, opinia publica fiind scandalizata de acuzatiile conform carora adultii comunitatii ii obliga pe copii sa se casatoreasca inca de la 12 ani.

Aproximativ 500 de copii au fost ridicati la sfarsitul lunii mai de catre Serviciile Sociale de la domicilii si tinuti in adaposturi, pentru a fi protejati de parintii lor, despre care se spune ca i-ar supune la abuzuri sexuale. Judecatorii insa au respins acuzatiile din lipsa de probe, si copiii au fost trimisi acasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#secta, #America, #copii, #pedofilie, #haine , #stiri externe