Sindicatul British Airways ameninta ca va declansa o a treia greva

Duminica, 28 Martie 2010, ora 21:14
1075 citiri
Sindicatul British Airways ameninta ca va declansa o a treia greva

Sindicatul Unite a amenintat ca va declansa o a treia greva a personalului de bord al companiei British Airways, in timp angajatii au continuat duminica miscarea de protest de patru zile, cea de-a doua de acest fel intr-o saptamana.

"Conflictul va continua pana cand va fi pusa pe masa o propunere rezonabila", a declarat Steve Turner, sambata seara, la BBC. "Deocamdata, nu sunt prevazute negocieri", a adaugat el, relateaza AFP.

Sindicatul a promis ca nu va declansa greva in timpul vacantei de Paste, dar a precizat ca termenul nu va depasi 14 aprilie.

Personalul navigant a inceput sambata o miscare de protest pentru patru zile, dupa o prima greva de 72 de ore care a avut loc in urma cu o saptamana. Unite protesteaza astfel fata de planul de reducere a costurilor la Bristish Airways.

Willie Walsh, director general al companiei, spune insa ca BA trebuie sa evolueze daca vrea sa continue sa-si desfasoare activitatea. "Incercam sa ne transformam modul de functionare, deoarece industria ne obliga sa facem schimbari si situatia economica s-a schimbat atat de mult incat trebuie sa venim cu lucruri noi. Daca nu facem aceste lucruri, British Airways nu va mai exista in zece ani", a declarat el.

Compania afirma ca asigura 75% din zboruri, in pofida grevei. Toate zborurile companiei au fost asigurate la plecarea de pe aeroporturile londoneze Gatwick (sud) si City (centru). Aproximativ 100 de zboruri au fost totusi anulate sambata la Heathrow, principalul aeroport din capitala Marii Britanii si primul din lume privind transportul international al pasagerilor.

Potrivit sindicatului Unite, costul grevei va atinge 111 milioane de euro, o cifra care nu a fost insa confirmata de companie. BA a anuntat saptamana trecuta ca prima greva a provocat pierderi de sapte milioane de lire sterline pe zi.

Premierul britanic Gordon Brown, acuzat de opozitia conservatoare ca a dat dovada de "slabiciune" in fata protestului, a dat asigurari ca a fost "foarte ferm". "Am spus ca greva nu foloseste interesului general, nici British Airways si nici interesului angajatilor", a declarat duminica premierul britanic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#greva British Airways , #stiri externe