Socant: se incearca o canonizare a lui Adolf Hitler

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 10:12
6500 citiri
Socant: se incearca o canonizare a lui Adolf Hitler

Comunitatea din spatiul federatiei ruse a fost socata, afland stirea ca in tarile baltice exista o cu totul alta optica privindu-l pe Adolf Hitler, decat in cea mai mare parte a Europei, inclusiv Rusia.

Varful icebergului a fost zarit in luna iunie a acestui an, cand Biserica evanghelica luterana, prin reprezentantul ei, arhiepiscopul Poder Andres, a dat binecuvantarea pentru canonizarea dictatorului german, ca martir al crestinilor - noteaza Infoniac.

In discursurile sale publice, arhiepiscopul pretinde ca nicio alta natiune n-a suferit consecinte atat de grele de pe urma invaziei rusesti, ca tarile baltice, referindu-se in mod special la Estonia. El a lasat de inteles ca, nici macar ranile razboiului provocat de Germania, nu se compara cu ocupatia URSS si cu ceea ce a numit el "jugul rusesc".

Potrivit arhiepiscopului, Adolf Hitler a fost o mare personalitate, care a luptat activ impotriva salbaticului regim comunist si, chiar daca nu si-a atins tinta, a murit ca un martir adevarat, ceea ce indreptateste canonizarea lui in cadrul bisericii, pe care o slujeste.

Poder Andres sustine ca regimul sangeros al lui Stalin a costat viata multor personalitati de prim rang, nu numai din tarile baltice, dar din destule alte tari, peste care a trecut ca un uragan iuresul sovietic si a nimicit in masa oameni nevinovati, adesea numai pentru a infricosa populatia ramasa in viata si a o determina la supunere.

Cu aceeasi ocazie, arhiepiscopul a cerut demolarea monumentului de bronz ridicat la Tallin pentru cinstirea soldatului sovietic, invadator.

Raspunsul oficial al autoritatilor estoniene se refera la faptul ca, atat timp cat masurile tin de initiative luate in cadrul cultului, ele nu pot fi interzise, intrucat, in Estonia, statul si biserica sunt entitati separate si autonome.

In povestea propusei sanctificari nu se prevede deocamdata un final. Pe de o parte, este privita cu satisfactie de multi adepti ai arhiepiscopului si de diferite cercuri extremiste, dar, pe de alta parte, chiar si rusofobii din zona sau din lume nu doresc sa vada nici conflicte amplificate pe aceasta tema, nici lumina reflectorarelor atintita favorabil asupra celui care a scaldat in sange aproape intreaga Europa.

Bineinteles, Rusia isi va spune cuvantul raspicat, daca faptele vor depasi faza de propunere, dar este probabil ca, la fel de ferm, vor replica toate cultele crestine, cand vor realiza pericolul sa apara in calendar... sfantul Hitler. Doamne fereste!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#canonizare Hitler, #Adolf Hitler Fuhrer, #tarile baltice Hitler, #Biserica evanghelica luterana , #stiri externe