SUA: 45 de morti in in urma a peste 50 de tornade

Miercuri, 06 Februarie 2008, ora 16:00
1907 citiri
SUA: 45 de morti in in urma a peste 50 de tornade

Mai multe tornade care s-au produs marti seara in sudul Statelor Unite au provocat moartea a cel putin 45 de persoane, ranirea catorva zeci si pagube materiale importante in trei state, potrivit unui nou bilant anuntat miercuri de autoritati si de presa americana, transmite AFP, citata de NewsIn.

24 de persoane si-au pierdut viata in Tennessee, 13 in Arkansas si una in Alabama, potrivit postului de televiziune CNN. Responsabilii locali nu au confirmat deocamdata numarul de decese.

Sapte persoane au decedat in Kentucky, a anuntat Buddy Roggers, unul dintre responsabilii serviciilor de interventie din acest stat. Trei dintre ele au murit intr-un camping din comitatul Muhlenberg si alte trei in comitatul Allen.

Peste 50 de tornade s-au inregistrat in regiune de marti seara pana miercuri dimineata, relateaza presa locala. In plina seara electorala, mai multi candidati la presedintie au evocat catastrofa naturala in discursurile lor. In Tennessee si Arkansas au fost organizate alegeri primare marti.

Tornadele au dus la inchiderea mai multor sectii de vot mai devreme decat era prevazut, au avariat o universitate, un centru comercial, un azil si un spital. Multe persoane erau blocate in cladirile avariate. Sute de mii de case erau private de curent electric miercuri dimineata, potrivit CNN.

"Vrem sa ii mentionam pe locuitorii din Arkansas si Tennessee in rugaciunile noastre. Ei au suferit in urma unor tornade groaznice", a declarat marti seara candidatul democrat Hillary Clinton.

"Victimele sunt in gandurile si in rugaciunile noastre si speram ca guvernul federal va reactiona prompt si rapid pentru a asigura ca ele sa primeasca ajutorul de care au nevoie", a afirmat si rivalul sau Barack Obama, facand aluzie la consecintele uraganului Katrina, din anul 2005.

In Tennessee, starea de alerta a fost declarata cand tornada a ajuns in vestul Memphisului, de unde s-a deplasat catre estul statului. Un centru comercial important din Memphis a fost evacuat si a suferit pagube importante. Potrivit presei locale, care citeaza serviciile de pompieri, mai multe persoane au fost ranite.

Un barbat a fost descoperit mort sub un camion, iar alte trei in urma prabusirii unei cladiri de biroruri in apropiere de Memphis, potrivit cotidianul Comercial Appeal.

Cel putin 50 de persoane au ramas blocate dupa ce tornada a avariat un azil din Jackson Oaks, iar noua studenti au ramas blocati intr-un camin al Universitatii din Jackson. Tornadele au provocat un incendiu marti noapte la instalatiile Columbia Gas Natural Gas din Green Grove, Tennessee.

Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
După ce Congresul american a aprobat săptămâna aceasta un mult așteptat ajutor militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Rusia a jubilat că armamentul occidental avansat nu va putea...
O pensionară de 74 de ani a jefuit o bancă pentru că nu-și putea plăti datoriile. Femeia era victima unei fraude
O pensionară de 74 de ani a jefuit o bancă pentru că nu-și putea plăti datoriile. Femeia era victima unei fraude
Ann Myers, în vârstă de 74 de ani, din Ohio (SUA), carenu avusese probleme cu legea, a jefuit o bancă din orașul Fairfield. Polițiștii au reținut femeia în propria casă. La...
#tornada, #SUA, #morti , #stiri externe
Comentarii