SUA: Un lider al Partidului Democrat a fost impuscat mortal

Joi, 14 August 2008, ora 07:24
1406 citiri
SUA: Un lider al Partidului Democrat a fost impuscat mortal
Foto: AP

Presedintele Partidului Democrat din statul Arkansas, Bill Gwatney, a murit miercuri, la cateva ore dupa ce fusese spitalizat in stare critica, fiind impuscat in sediul central al partidului din Little Rock de un barbat care, urmarit si ranit de politie, a decedat ulterior, relateaza CNN.

Incidentul, remarca AFP, intervine in contextul in care Statele Unite sunt in plina campanie electorala pentru alegerile prezidentiale si numeroase scrutine locale. In Arkanasas sunt in joc un loc de senator si trei mandate de reprezentanti.

"Suntem uluiti si bulversati de schimbul de focuri care a avut loc la Partidul Democrat din Arkansas, in urma caruia prietenul si colegul nostru, Bill Gwatney, a fost grav ranit", au declarat intr-un prim comunicat Bill si Hillary Clinton. Ei au revenit apoi cu un alt comunicat si au spus ca a decedat.

Inainte de a deveni presedinte al Statelor Unite, Bill Clinton a fost guvernator de Arkansas, iar Hillary Clinton a realizat in acest stat unul dintre cele mai bune scoruri ale sale in timpul alegerilor primare democrate. Gwatney trebuia sa participe la conventia democrata de la Denver, ce va desemna oficial candidatul democrat la Casa Alba, in calitate de "superdelegat".

Gwatney a fost atins de mai multe gloante dupa ce un barbat inarmat a intrat in sediul Partidului Democrat, in jurul pranzului, (20.00, ora Romaniei). Barbatul inarmat, a carui identitate nu a fost dezvaluita, ora Romaniei), a intrat in sediu si a cerut sa-l vada pe Gwatney.

Motivul gestului sau ramane neclar. Suspectul a fugit si a fost urmarit circa 40 de kilometeri de politie, care a deschis focul impotriva lui inainte de a-l prinde.

In noiembrie anul trecut, un barbat care sustinea ca are o bomba a luat mai multe persoane ostatice intr-un sediu de campanie al senatoarei Hillary Clinton la Rochester, in New Hampshire.

Presedintele Partidului Democrat, Howard Dean, s-a declarat intr-un comunicat alaturi de familia colegului sau din Arkansas.

Israelul se teme că nu poate să distrugă Hamas fără sprijinul SUA. ”Cărțile în acest moment nu sunt bune”
Israelul se teme că nu poate să distrugă Hamas fără sprijinul SUA. ”Cărțile în acest moment nu sunt bune”
Israelul ar putea să nu poată să distrugă Hamas, în ciuda a cinci luni de lupte intense în Gaza, au recunoscut oficialii serviciilor de informații. Principalul obiectiv al invaziei din...
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
Agențiile de informații americane au transmis Rusiei doar o parte din informațiile pe care le aveau despre amenințarea unui atac terorist la Moscova, scrie The New York Times. Motivul a fost...
#Partidul Democrat, #presedinte, #impuscat, #mort, #SUA , #stiri externe