Televiziunea nord-coreeana arata fotografii cu Kim Jong-Il

Sambata, 11 Octombrie 2008, ora 11:55
1139 citiri
Televiziunea nord-coreeana arata fotografii cu Kim Jong-Il

Televiziunea nord-coreeana a prezentat sambata fotografii cu presedintele Kim Jong-Il, a carui stare de sanatate a facut obiectul a numeroase zvonuri, imagini in care este prezentat inspectand o unitate a armatei, a informat agentia sud-coreeana Yonhap, relateaza AFP.

Chosun Chung-Ang TV a prezentat zece fotografii cu Kim, care inspecta o unitate de artilerie pentru femei. Agentia nord-coreeana KCNA a vorbit despre vizita, cu accente lirice, dar nu a precizat data.

"Mergand prin tabara, a contemplat bogatia de culori oferita de copacii de diverse varietati", spune KCNA. "A avut o sedinta foto cu membrii unitatii. Era insotit de generalii Armatei populare coreene Hyon Chol Hae si Ri Myong Su", potrivit agentiei.

Este prima data de la 14 august cand presa nord-coreeana prezinta imagini cu Kim in public.

Liderul nord-coreean, in varsta de 66 de ani, la putere din 1994, nu a asistat la 9 septembrie la parada care a marcat 60 de ani de la infiintarea regimului, alimentand astfel zvonurile privitoare la deteriorarea sanatatii sale. Seulul a spus apoi ca liderul a fost operat dupa un atac cerebral, dar ca si-a revenit.

Presa nord-coreeana nu a mentionat nicio aparitie publica a acestuia vineri, cu ocazia aniversarii Partidului Muncitorilor.

Liderul nord-coreean a dezmintit in octombrie 2007 zvonurile potrivit carora ar avea probleme cardiace si ar suferi de diabet. Speculatiile sunt cu atat mai intense cu cat Kim nu si-a desemnat inca succesorul la putere, alimentand temerile legate de stabilitatea politica a Coreei de Nord, tara care are arme nucleare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Momentul când turnul de televiziune din Harkov se rupe în două, în urma unui atac cu rachetă al rușilor VIDEO/FOTO
Momentul când turnul de televiziune din Harkov se rupe în două, în urma unui atac cu rachetă al rușilor VIDEO/FOTO
Turnul de televiziune de 240 de metri din oraşul ucrainean Harkov, nord-est, s-a rupt în două, iar partea sa superioară a căzut la pământ, arată imagini obţinute de Reuters, după ceea ce...
Lovitură în piața media din România: încă un post TV cunoscut se închide definitiv
Lovitură în piața media din România: încă un post TV cunoscut se închide definitiv
Lovitură pe piața media din România: un cunoscut post de televiziune, cu o tradiție de 25 de ani, s-a închis. Canalul era deținut de fostul baron local PNL, Aristotel Căncescu. Postul de...
#kim jong il, #fotografii, #televiziune, #Coreea Nord , #stiri externe