Tensiuni italiano-spaniole pe tema imigratiei

Luni, 19 Mai 2008, ora 08:21
1303 citiri
Tensiuni italiano-spaniole pe tema imigratiei

Ministrul italian de Externe, Franco Frattini (foto), s-a declarat convins ca premierul spaniol Jose Luiz Rodriguez Zapatero va sti sa puna capat recentelor critici din partea guvernului sau pe tema politicii italiene in domeniul imigratiei, relateaza AFP.

"Sunt convins ca premierul spaniol va sti sa puna capat declaratiilor individuale si improvizate, care nu respecta linia stransei colaborari cu Italia", a spus el.

Guvernul de dreapta al lui Silvio Berlusconi a anuntat adoptarea unor noi masuri pentru combaterea imigratiei ilegale si a efectuat, joi, o ampla operatiune impotriva infractionalitatii legate de acest fenomen, prin arestarea a 383 persoane.

Frattini s-a declarat multumit de recentele clarificari date prin telefon duminica seara ambasadorului italian la Madrid de catre secretarul de stat spaniol pentru afaceri europene, Diego Lopez Garrido, potrivit carora "nu exista un diferend" pe tema imigratiei cu guvernul italian.

Garrido "a spus ca partea spaniola nu are nicio intentie de a critica masurile luate suveran de guvernul italian", a spus Frattini.

Corbacho a fost al doilea membru al Guvernului socialist spaniol care a criticat politica antiimigratie a Italiei in ultimele 48 de ore.

Vicepresedintele si purtatorul de cuvant al guvernului spaniol, Maria Teresa Fernandez de la Vega, a provocat, vineri, o minicriza intre Madrid si Roma, spunand ca politica antiimigratie din Italia poate incita la "rasism si xenofobie".

Zapatero a rezolvat "neintelegerea", explicand ca De la Vega s-a referit la actele de violenta comise miercuri la Napoli, unde doua tabere de rromi au fost incendiate.

Ministrul spaniol pentru Egalitate, Bibiana Aido, a spus ca ar fi bine ca premierul Silvio Berlusconi sa se duca la psihiatru, dupa declaratiile sale controversate legate de guvernul spaniol, dominat de femei.

"Ar fi bine, da, dar nu stiu daca ar fi eficient. I-ar trebui multe sedinte", a subliniat Aido, in varsta de 31 de ani.

Dupa nominalizarea in aprilie a acestui guvern, format din noua femei si opt barbati, Berlusconi a spus, glumind, ca "este prea roz" si ca nu va fi usor de gestionat, declaratii care au provocat furia femeilor din politica spaniola.

"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
Nu este niciun secret că a te simți confortabil în avion poate fi o provocare. Pasagerii sunt limitați în pozițiile pe care le pot adopta într-un spațiu restrâns. Asta nu a împiedicat...
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
#masuri, #critici, #Franco Frattini, #Jose Luiz Rodriguez Zapatero, #antiimigratie , #stiri externe