Terra, neincapatoare - suprapopularea a atins cote alarmante (Galerie foto)

Vineri, 28 Iunie 2013, ora 11:12
20034 citiri
Terra, neincapatoare - suprapopularea a atins cote alarmante (Galerie foto)
Foto: Reuters

Suprapopularea este o problema reala, care tinde sa devina chiar mai apasatoare decat schimbarile climatice. Poate ca noi o sesizam doar ocazional, insa, pentru unele popoare, ea reprezinta o constanta a vietii sociale.

Daca in prezent populatia lumii atinge cifra de 7,09 miliarde de locuitori, pana in anul 2100 ea va creste la 11 miliarde, potrivit Business Insider.

In aceste conditii, tari de pe intreg mapamondul isi manifesta ingrijorarea fata de previziunile demografice si incearca sa gaseasca solutii alternative pentru a satisface nevoile crescande de hrana, energie si adapost.

In unele state care se lupta deja cu suprapopularea, pecum China, India sau Brazilia, autoritatile au luat masuri in vederea reducerii natalitatii si au construit cladiri tot mai inalte pentru a satisface nevoia locativa.

Acestea nu sunt, insa, singurele exemple. Multimi de oameni pot fi vazute zilnic pe plaje, in statiile de metrou sau pe sosele, in special in Asia, continentul care gazduieste jumatate din populatia planetei.

O colectie de fotografii realizate de Reuters arata cat de aglomerata a devenit Terra in unele zone si cum se duce lupta pentru un loc intr-un mijloc de transport sau chiar intr-o biserica.

Relaxarea are un alt inteles pentru chinezii din provincia Shandong. Intr-o zi libera de vara, un tsunami uman inunda plaja din estul regiunii, urmand ca mai apoi, valuri masive de oameni ai muncii sa se reverse, din nou, pe soselele urbane.

Lupta navetistilor indonezieni pentru un loc intr-un mijloc de transport este apriga. Zilnic, cei 500.000 de muncitori din provincia Java de Vest au la dispozitie doar 300 de masini, ceea ce face ca scarile si plafonul unui tren sa fie folosite la capacitate maxima.

In Filipine, pana si intrarea intr-o statie de tren este dificila. Din cauza cresterii preturilor la combustibil, filipinezii nu isi mai permit decat transportul in comun. Asta, doar daca reusesc sa ajunga la el!

Ziua Eroilor este cinstita in cladirea Lloyds din Londra de intreg personalul societatii. Lifturile si scarile rulante se dovedesc neincapatoare pentru angajatii companiei care este lider global pe piata asigurarilor.

Cozile sunt o constanta in China, iar cele pentru sustinerea unui examen nu fac exceptie. Mii de tineri stau aliniati in provincia Hubei, pentru a aplica in vederea continuarii studiilor postuniversitare. In fiecare an, peste 12,5 milioane de chinezi sustin acest examen.

Mai mult de un million de catolici vin pentru a se inchina la Biserica Fecioarei din Nazaret in orasul Belem, Brazilia. Pana la a-si arata devotiunea fata de Sfanta, am putea spune ca oamenii indura supliciile Iadului.

Somajul reprezinta o problema majora in orasele suprapopulate. Un targ al locurilor de munca exemplifica cel mai bine raportul injust dintre cererea si oferta de pe piata muncii.

Meciurile de fotbal au scos intotdeauna oamenii in strada. In Coreea de Sud insa, e vorba de mii de fani ai echipei nationale, care si-au dat intalnire in Piata Primariei pentru a urmari un meci din cadrul Cupei Mondiale 2010.

In Taiwan, 8,8 milioane de motociclete si 4,8 milioane de autoturisme strabat zilnic soselele. In orele de varf strazile devin neincapatoare, iar poluarea atinge cote alarmante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#suprapopulare planeta, #efecte suprapopulare, #masuri suprapopulare, #populatia planeta , #stiri externe