Tzipi Livni a avut probleme in dragoste din cauza Mossad-ului

Luni, 16 Februarie 2009, ora 11:44
2059 citiri
Tzipi Livni a avut probleme in dragoste din cauza Mossad-ului

Ministrul israelian de Externe, Tzipi Livni, care aspira sa devina prima femeie premier din istoria tarii dupa Golda Meir, marturisea in urma cu 14 ani ca activitatea ei in Mossad i-a facut probleme in viata sentimentala si a facut-o sa se simta singura.

Livni, in varsta de 50 de ani, este implicata in prezent in negocieri pentru formarea unei coalitii, dupa ce partidul ei, Kadima, a castigat alegerile de saptamana trecuta, dar la o diferenta foarte mica, relateaza Sunday Times, citat de NewsIn.

Cel mai probabil, functia de premier ii va reveni nu lui Livni, ci rivalului ei de dreapta Benjamin Netanyahu, care i-ar putea oferi insa o functie importanta in noul guvern.

Intr-un interviu acordat in urma cu 14 ani, dar publicat in intregime pentru prima oara vineri in presa israeliana, ea descria dificultatile pe care le presupune activitatea de agent sub acoperire in Bayonet, unitate de elita a serviciilor secrete Mossad si rolul pe care l-a avut in timpul razboiului din 1982 cu Libanul.

Ea isi amintea cum, la varsta de 22 de ani, cand era agent sub acoperire la Paris, ii era imposibil sa aiba o relatie sentimentala pe termen lung.

"O relatie romantica necesita onestitate intre cei doi. Eu nu puteam, in mod evident, sa am o asemenea relatie cu nimeni, dar o relatie pe termen scurt nu strica, daca o tii sub control. Este ca si cum te-ai stradui sa nu te imbeti si sa controlezi ceea ce spui", explica ea.

Livni nu a putut sa spuna nici celor mai apropiati membri ai familiei ca era spion. Cand tatal ei a vizitat-o la Paris, i-a spus ca nu intelege de ce "isi pierde timpul nefacand nimic in Europa", dupa ce a terminat cu brio Dreptul.

A lucra pentru Mossad era pentru ea ca si cum ar "trait permanent in doua lumi".

"Pe de o parte, faceam lucruri de care eram foarte mandra si simteam ca fac parte dintr-o forta speciala, ca particip la asigurarea securitatii Israelului. Pe de alta parte, trebuia sa tac si sa nu spun nimanui nimic despre asta".

In timpul misiunii sub acoperire din 1982, i-a fost greu sa le explice prietenilor de ce nu facea nimic pentru tara, cand Israelul era in razboi cu Libanul. Livni recunoaste insa ca era pregatita sa ucida. "Sa omori si sa asasinezi, desi nu este strict legal, este legitim daca o faci pentru tara".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Tzipi Livni, #probleme in dragoste, #mossad , #stiri externe
Comentarii
Poza starpitorul
starpitorul
rank 5
dintre atatia criminali ce misuna in politica din Palestina ocupata, n-ai ce alege mai acatarii...