Ultima scrisoare a jurnalistului James Foley: Amintiri, clipe din captivitate si mesaj pentru bunica

Luni, 25 August 2014, ora 11:07
5348 citiri
Ultima scrisoare a jurnalistului James Foley: Amintiri, clipe din captivitate si mesaj pentru bunica
Foto: Facebook/Free James Foley

Parintii jurnalistului James Foley, care a fost decapitat saptamana trecuta de un militant ISIL, au publicat ultima scrisoare pe care fiul lor le-a trimis-o din captivitate.

Scrisoarea a fost postata pe pagina de Facebook "Free James Foley", duminica, la cateva ore de la o slujba memoriala ce a avut loc in orasul natal al lui Foley, Rochester.

Un mesaj care insotea documentul preciza ca toate scrisorile jurnalistului american au fost confiscate militantii gruparii teroriste Statul Islamic, asa ca, in luna iunie, Foley s-a gandit la o noua abordare.

El a rugat un alt ostatic, care urma sa fie eliberat in scurt timp, sa memoreze cateva randuri adresate celor dragi. Acesta din urma a sunat-o pe mama lui James Foley, Diane, la putin timp dupa ce a scapat de captivitate, si i-a dictat scrisoarea fiului ei.

La inceputul scrisorii, Foley isi aminteste de timpul petrecut alaturi de familia sa: "Imi amintesc atat de multe momente de familie minunate, care ma duc departe de aceasta inchisoare".

Jurnalistul, care a fost capturat in 2012 in Siria, a mai relatat ca era tinut ostatic alaturi de alte 17 persoane. Isi petreceau timpul discutand despre filme, sport si banalitati si jucand sah si tot felul de alte jocuri. Foley a marturisit ca primeau mancare in fiecare zi, chiar si ceai si cafea.

"Suntem atat de recunoscatori cand unul dintre noi este eliberat, dar, fireste, tanjim dupa propria libertate. Incercam sa ne incurajam unul pe celalalt si sa ne imbarbatam", a mai notat Foley.

Scrisoarea continua cu ganduri pentru fiecare membru al familiei sale si se incheie cu un mesaj pentru bunica sa.

"Bunicuto, te rog sa iti iei medicamentele, sa te plimbi si continua sa dansezi. Sa ramani puternica, voi avea nevoie de ajutorul tau pentru a-mi revendica viata", a transmis jurnalistul american.

James Foley a fost decapitat saptamana trecuta de un militant al Statului Islamic, dupa ce el si ucigasul sau, care vorbea cu accent britanic, au tinut cate un discurs.

Marea Britanie, tot mai sigura de identitatea celui care l-a decapitat pe James Foley

Ambasadorul britanic in SUA, Peter Westmacott, a declarat ca investigatorii sunt "tot mai aproape" de identificarea militantului care l-a decapitat pe jurnalist.

Declaratia sa se adauga informatiilor publicate duminica de presa britanica in care se citau informatii de la varful guvernului privind faptul ca unitatile speciale SAS l-au identificat pe rapper-ul Abdel-Majed Abdel Bary, in varsta de 24 de ani, cunoscut sub numele de L Jinny sau Poetul Jinn, drept principalul suspect in uciderea jurnalistului american James Foley.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#jurnalist decapitat scrisoare, #jurnalist decapitat suspect, #jurnalist decapitat Foley, #James Foley , #stiri externe