Un agent secret roman, furnizor de produse de lux pentru Kim Jong il

Vineri, 05 Martie 2010, ora 12:44
5141 citiri
Un agent secret roman, furnizor de produse de lux pentru Kim Jong il
Foto: AFP

Una dintre persoanele care ii furnizau produse occidentale fostului dictator nord-coreean Kim Il Sung si fiului acestuia, actualul lider de la Phenian Kim Jong il, era un agent secret roman care lucra sub acoperire la Viena.

Dezvaluirea a aparut in cartea unui colonel nord-coreean care si-a petrecut doua decenii facand cumparaturi in Europa pentru fostul dictator si fiul lui inainte sa isi insceneze moartea pentru a scapa, informeaza New York Times.

Potrivit colonelului dezertor, agentul secret roman Valeriu U. avea o fabrica fictiva la Viena si l-a ajutat sa ii cumpere lui Kim Il Sung arme speciale de vanatoare si un avion usor Cessna, de productie americana.

Astfel de produse se aflau sub embargou asa ca fostul dictator platea cu 30% mai mult pentru a face rost de ele. In aceste conditii, multi erau dornici sa se implice si i-au furnizat detectoare de metale, arme speciale, dispozitive de citire a amprentelor si alte aparate interzise.

Dar fostul dictator nu era interesat doar de echipamentul special de securitate. Colonelul spune ca Kim Il Sung si Kim Jong il nu consuma decat mancare exotica sau din occident, in timp ce nord-coreenii mancau uneori crengi de copaci si erau trimisi in lagare daca nu erau de acord cu aceasta politica. Potrivit colonelului, la Viena exista un atasat special trimis de Phenian pentru a face rost de cea mai buna mancare pentru familia dictatorului.

Dictatorul are si zeci de vile luxoase, in toata tara, cu candelabre de cristal, pereti tapetati cu matase si mobila scumpa. Unele dintre aceste vile au fost construite in subteran, iar Kim, care a studiat ingineria mecanica in Republica Democrata Germana, a construit un sistem de ventilatie care ar functiona si in cazul unui atac nuclear.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Kim Jong il lux, #Kim Il Sung lux, #Coreea Nord dictator lux , #stiri externe
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Multa sanatate tuturor! Daca este ceva ilegal va rog sa indicati articolul din codul penal incalcat de agentul secret.
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
Viena! Iar Viena! Tot acolo Marin Ceausescu, omul care manevra din ordinul lui Nicolaie valuta depusă in conturile băncilor occidentale, s-a spanzurat la doi pasi de marele urmas al Brătienilor, Melescanu. Ce cuibar select era pe acolo si ce liberali!!!