Un cuplu britanic a ales sa se sinucida asistat intr-o clinica din Elvetia

Vineri, 06 Martie 2009, ora 10:21
4146 citiri
Un cuplu britanic a ales sa se sinucida asistat intr-o clinica din Elvetia
Foto: Daily Mail

Un milionar a ales impreuna cu sotia sa se eutanasieze intr-o clinica specializata din Elvetia, fiind astfel primul cuplu din istoria Marii Britanii care a decis sa se sinucida astfel.

Peter Duff, in varsta de 80 de ani, impreuna cu sotia sa Penelope sufereau amandoi de cancer in faza terminala cand au luat decizia de a pleca si a se interna in clinica elvetiana Dignitas pentru a-si pune capat zilelor, informeaza cotidianul britanic Daily Mail.

Cei doi soti, care aveau doi copii, le-au spus prietenilor de familie ca se muta din casa lor in valoare de doua milioane de lire sterline din Bath, Somerset, intr-o alta resedinta in Dorset. Cei doi au plecat insa la Zurich, in urma cu doua saptamani, unde au fost ajutati sa moara intr-o clinica specializata.

Penelope Duff suferea de mai bine de zece ani de o forma rara de cancer al sistemului digestiv, iar in ultimul timp starea sanatatii sale se deteriorase foarte mult. Sotul ei, Peter Duff, un afacerist de succes si un generos patron al artelor, a avut grija de sotia sa pana cand a aflat ca si el este diagnosticat cu cancer la colon, care s-a extins catre ficat.

"Peter si Penelope Duff si-au gasit sfarsitul in liniste impreuna la Zurich, dupa o lunga si dureroasa lupta pe care au dus-o impotriva cancerului de care sufereau amandoi", a declarat Helena Coniber, fiica familiei Duff.

Decizia lor nu umbreste cu nimic minunata ingrijire pe care au primit-o din partea consultantului medical, a doctorilor si asistentelor, lucruri pentru care familia ramane recunoscatoare", a mai spus Helena Coniber.

Vestea mortii sotilor Duff a venit dupa ce britanica Debbie Purdy a pierdut procesul prin care isi solicita dreptul la eutanasiere.

Curtea de Apel din Marea Britanie a decis doar Parlamentul poate decide daca va exista o schimbare in legea care interzice ajutorul sau sprijinirea ori incurajarea sinuciderii si pedepseste o astfel de fapta cu inchisoarea pana la 14 ani.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#cuplu britanic, #bolnavi de cancer, #clinica elvetiana specializata, #eutanasiere, #sinucidere asistata , #stiri externe