Un nou caz Litvinenko? Un deputat rus moare in conditii suspecte

Sambata, 16 August 2008, ora 21:28
2446 citiri
Un nou caz Litvinenko? Un deputat rus moare in conditii suspecte
Duma Rusia

Cotidianul El Pais isi punea sambata o serie de intrebari in legatura cu moartea calificata drept "ciudata", intr-un accident rutier petrecut in 2007 in Franta, a unui fost deputat rus, care era informator al politiei spaniole intr-o ancheta vizand mafia rusa, relateaza AFP.

Potrivit cotidianului, Mihail Monastirski, deputat rus in perioada 1995- 1998 din partea Partidului Liberal-Democrat, avea legaturi cu organizatia criminala rusa Tambovskaia, contra careia politia spaniola a lansat o operatiune la sfarsitul lunii iunie, care a dus la arestarea a 18 persoane, printre care liderii gruparii.

Monastirski si-a pierdut viata la 18 aprilie 2007, intr-un accident rutier in apropiere de Lyon, dupa ce le furnizase numeroase informatii politistilor spanioli. Cotidianul spaniol a calificat drept "ciudat" accidentul, in care o betoniera a lovit masina fostului politician rus.

El a trait aproape 10 ani la Estepona, in provincia Malaga, din sudul Spaniei, si era cunoscut politiei ca un abil falsificator de opere de arta, relateaza El Pais.

In 26 august 2006, Monastirski s-a prezentat la un comisariat de politie din oras si a declarat ca a fost sechestrat timp de mai multe zile si ca se teme pentru viata sa. La scurt timp dupa aceea, a cerut o intrevedere cu politisti din Madrid pentru a le vorbi despre mafia rusa, afirma ziarul, care nu isi identifica sursele.

In cursul discutiei, care a fost inregistrata si introdusa in dosarul de ancheta privind operatiunea din luna iunie, denumita Troika, Monastirski a oferit multe detalii despre responsabilii gruparii mafiote, inclusiv numele acestora.

Deputatul mușcat de ploșnițe la vagonul de dormit: ”Sunt uzate moral și fizic”
Deputatul mușcat de ploșnițe la vagonul de dormit: ”Sunt uzate moral și fizic”
Deputatul Ovidiu Ganț de la FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România), care s-a plâns în septembrie 2023 că a fost mușcat de ploșnite într-un tren cu care călătorea de la...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Mihail Monastirski, #deputat, #rus, #mort, #conditii, #ciudate , #stiri externe