UPDATE: Trei morti in cutremurul din Indonezia

Miercuri, 20 Februarie 2008, ora 14:13
1188 citiri
UPDATE: Trei morti in cutremurul din Indonezia

Cel putin trei persoane au murit si alte 25 au fost ranite, iar numeroase cladiri au fost avariate in urma unui cutremur puternic produs miercuri in Indonezia, relateaza AFP. Seismul submarin s-a produs la 08.08 GMT, la circa 310 kilometri de Banda Aceh, capitala provinciei Aceh, devastata de valurile seismice din 2004, soldate cu peste 220.000 de morti sau disparuti.

Un martor ocular a declarat ca seismul a fost resimtit in Banda Aceh timp de peste un minut, iar oamenii au intrat in panica. Chiar daca autoritatile nu au semnalat niciun risc, Thailanda a lansat o alerta de tsunami pentru insula turistica Phuket, care a fost ulterior ridicata.

Institutul american de geofizica si centrul seismologic euromediteraneean au estimat ca seismul a avut 7,5 magnitudinea de moment, in timp ce Agentia indoneziana de meteorologie si geofizica, care anuntase initial ca seismul a avut 6,6 grade pe scara Richter, a revizuit intensitatea la 7,3.

In zona din vecinatatea coastei vestice a Sumatrei s-au produs cele mai puternice doua seisme din ultimii 40 de ani, iar expertii sunt de parere ca aceasta regiune ramane sub amenintarea unui seism sau tsunami devastator. De la dezastrul din 2004, comunitatea internationala a investit circa 60 milioane de dolari, pentru construirea unui sistem de alerta de tsunami in Oceanul Indian.

Cutremur produs miercuri dimineața în regiunea seismică Vrancea. În ce orașe s-a resimțit seismul
Cutremur produs miercuri dimineața în regiunea seismică Vrancea. În ce orașe s-a resimțit seismul
Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe Richter s-a produs, miercuri dimineaţa, la ora locală 3.00, în judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de...
Cinci cutremure în doar nouă minute în Taiwan. Mărturiile oamenilor speriați FOTO
Cinci cutremure în doar nouă minute în Taiwan. Mărturiile oamenilor speriați FOTO
Taiwanul a fost zguduit luni, 22 aprilie, de un cutremur puternic, resimţit la Taipei de personal AFP, Agenţia Meteorologică anunțând un seism de magnitudinea 5,5 în comitatul Hualien din...
#Indonezia, #cutremur, #tsunami , #stiri externe