Zapada paralizeaza nord-vestul Europei

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 12:40
3779 citiri
Zapada paralizeaza nord-vestul Europei
foto: The Guardian

Ninsorile abundente si temperaturile scazute din ultimele zile au dat peste cap traficul in tarile din nord-vestul Europei, blocand soselele si inchizand aeroporturile si scolile.

Autoritatile pariziene au fost nevoite, vineri, sa inchida Turnul Eiffel si parcurile din capitala Frantei, iar cateva sute de persoane au fost nevoite sa-si petreaca noaptea, pe jos, in Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, dupa ce majoritatea curselor aeriene au fost anulate sau au decolat cu intarziere.

Traficul aerian a fost perturbat si in Marea Britanie, unde aeroporturile londoneze Luton si Gatwick au fost inchise, vineri, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, arata The Guardian.

Autoritatile au anuntat ca pistele de aterizare sunt impracticabile si cateva zeci de zboruri au fost deviate catre alte aeroporturi.

Olandezii sunt si ei martorii celor mai mari caderi de zapada din ultimii patru ani, stratul de zapada ajungand aici la 25 de centimetri, in doar cateva ore, transmite AFP.

Anglia si Scotia au fost afectate in mod deosebit ce caderile de zapada, iar politistii au raportat aici cateva sute de accidente de circulatie, produse peste noapte, din cazua ghetii de pe sosele, iar catvea sute de oameni au fost nevoiti sa-si petreaca noaptea in masini, blocati in nameti.

In Estul Angliei, scolile au fost inchise mai devreme, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, iar elevii au intrat deja in vacanta de Craciun.

Si in Belgia soselele au fost acoperite acoperite cu polei, in special in zona capitalei, Bruxelles, inclusiv autostrada ce leaga capitala belgiana de orasul francez Lille.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#zapada aeroport inchis, #drumuri blocate zapada Europa, #aeroporturi inchise zapada Europa , #stiri externe