Ambasada Romaniei din Nicosia se afla in contact permanent cu autoritatile cipriote

Luni, 11 Iulie 2011, ora 19:41
1848 citiri
Ambasada Romaniei din Nicosia se afla in contact permanent cu autoritatile cipriote

Ambasada Romaniei la Nicosia se afla in contact permanent cu autoritatile cipriote pentru a afla informatii actualizate cu privire la victimele exploziei care a avut loc luni la baza militara navala Zygi, din apropiere de Limassol, in care un cetatean roman a fost ranit.

Cel putin 12 persoane si-au pierdut viata si alte 62 au fost ranite luni dimineata in Cipru, in urma unor explozii urmate de un incendiu de vegetatie produse pe un teren de langa baza navala Evanghelos Florakis din Zygi, localitate de coasta situata intre Larnaca si Limasol.

Explozie la o baza militara din Cipru: O romanca a fost ranita

Ministerul de Externe a anuntat ca, din datele furnizate de Spitalul General Nicosia, un cetatean roman a fost ranit in aceasta explozie. Potrivit MAE, acesta a suferit deja o interventie la bratul stang, iar in prezent se afla in perioada post-operatorie, starea de sanatate este buna si este in afara oricarui pericol. Un reprezentant al Ambasadei Romaniei in Cipru s-a deplasat la spital pentru a acorda asistenta consulara specifica in asemenea situatii, arata Ministerul de Externe.

La MAE cipriot a fost activata celula de criza, care poate fi apelata la numarul de telefon 00357 22 80 1000, informeaza Ministerul de Externe.

Totodata, Ministerul Afacerilor Externe isi exprima compasiunea pentru familiile tuturor victimelor exploziei produse luni la baza militara navala Zygi, in apropierea orasului Limassol (Cipru).

Exploziile produse in Cipru au avut ca origine un depozit in care se aflau lazi cu munitie confiscate in 2009 de pe un vas sub pavilion cipriot care plecase din Iran cu destinatia Siria. Doua lazi cu munitii au luat foc, iar in depozit se aflau 98 de astfel de lazi.

Cea mai mare statie de electricitate de pe insula a fost scosa din functiune in urma incidentului, ceea ce a provocat pene extinse de curent. Uzina electrica Vassilikos se afla in apropiere de baza navala a armatei.

Ministrul Apararii, Kostas Papakostas, si comandantul armatei, Petros Tsalkidis, au demisionat dupa accident.

Potrivit unor informatii, containerele cu munitii ar fi fost tinute afara si au explodat din cauza temperaturilor ridicate. Totusi, exploziile au avut loc in zori, la 6 dimineata, ora locala.

Politia a intrerupt circulatia intre Limassol si Nicosia.

Explozia a avariat locuinte din zona bazei, dar si zeci de restaurante si baruri. "Pagubele sunt de proportii biblice", a declarat ministrul comertului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#atac nicosia, #romanca ranita nicosia, #explozie Nicosia , #stiri internationale