Avion prabusit in Taiwan: 51 de morti si 7 raniti

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 16:29
16847 citiri
Avion prabusit in Taiwan: 51 de morti si 7 raniti
Foto: focustaiwan.com

51 de persoane au murit, iar alte 7 au fost ranite, miercuri, in urma unui accident aviatic petrecut in timpul unei incercari de aterizare fortata a unui aparat de zbor al companiei TransAsia Airways.

Aparatul, un bimotor, s-a prabusit langa aeroportul Magong, pe insula Penghu, in Taiwan, potrivit Focustaiwan.com.

Aparatul cu indicativul GE 222, de tip ATR-72, avea la bord 54 de pasageri si 4 membri ai echipajului si mergea intr-o cursa de la Kaohsiung la Magong, pe o vreme dificila, potrivit taiwannews.com.

O prima incercare de aterizare esuase, iar pilotul ceruse sa i se permita o a doua incercare. In cursul acestei a doua incercari de aterizare, turnul de control a pierdut contactul cu aparatul.

Avionul, potrivit relatarilor, s-a izbit de sol in orasul Huhsi, incendiul provocat cuprinzand doua case.

Ranitii au fost dusi la spitalul militar din Magong. Pilotul, potrivit informatiilor aparute in presa taiwaneza, avea 60 de ani, iar copilotul 39. Nu se stie nimic despre soarta celor doi in acest moment.

Cauzele accidentului ar putea fi legate de taifunul Matmo, care trecuse peste Taiwan si insula Penghu in aceeasi zi, aducand vanturi puternice si ploi masive. Pe retelele de socializare taiwaneze, martorii oculari vorbesc de un incendiu atat de puternic incat ploaia nu l-a putut stinge. Aeroportul Magong a fost inchis imediat dupa incident.

Mai multe incidente aviatice au avut loc in anul 2014, atragand atentia opiniei publice internationale mai mult decat in alte cazuri de astfel de accidente.

Saptamana trecuta, un avion Malaysia Airlines cu 298 de pasageri la bord s-a prabusit in Ucraina, cel mai probabil fiind doborat de o racheta sol-aer trasa de pe un lansator aflat pe teritoriul controlat de rebelii pro-rusi din zona Donetk.

In luna martie, un alt avion al Malaysia Airlines a disparut deasupra Oceanului Pacific cu sute de pasageri la bord, soarta acestuia ramanand necunoscuta, in ciuda eforturilor masive de cautare declansate de mai multe tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#avion prabusit Taiwan morti, #Taiwan aterizare fortata morti, #Taiwan accident aviatic morti , #stiri internationale