Belarusul vede participarea Romaniei la Conferinta Donatorilor drept un gest neprietenos

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 22:38
9322 citiri
Belarusul vede participarea Romaniei la Conferinta Donatorilor drept un gest neprietenos

Insarcinatul cu afaceri al Belarusului la Bucuresti, Sergei Molunov, a criticat miercuri decizia Romaniei de participare la Conferinta Donatorilor pentru Belarus.

Molunov crede ca acesta este un gest neprietenos fata de Belarus.

"Probabil ca stiti ca astazi la Varsovia are loc Conferinta donatorilor pentru Belarus, la care ia parte si ministrul roman al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi. Scopul acestei conferinte este de a strange bani pentru a finanta opozitia din Belarus.

Nu stiu, poate ca in Romania este totul foarte bine, asa incat Romania poate sa ofere bani pentru finantarea opozitiei belaruse. Dar nu cred ca opozantii belarusi, care, pe banii contribuabililor romani isi vor asigura traiul, se vor odihni in diferite statiuni, nu cred ca ei vor spune multumesc poporului roman pentru aceasta finantare", a declarat insarcinatul cu afaceri, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

Acesta a precizat ca Bucurestiul ia asupra sa responsabilitatea pentru eventuala inrautatire a relatiilor bilaterale.

"Noi respectam alegerea Romaniei si respectam participarea la aceasta conferinta. Aceasta este alegerea Romaniei, dar oficial vreau sa va spun ca partea belarusa considera participarea la aceasta conferinta ca un pas neprietenesc in relatia cu Belarusul. Si, participand la aceasta conferinta, Romania isi ia asupra sa o parte din responsabilitate pentru posibilele inrautatiri in relatiile bilaterale", a spus el.

Molunov a mai precizat ca spera ca vizita ministrului belarus de Externe in Romania, programata in acest an, sa aiba loc si sa fie un prilej pentru discutii directe.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a participat miercuri la Conferinta internationala a donatorilor pentru Belarus, desfasurata la Varsovia, in cadrul careia au fost discutate modalitatile de acordare a unui sprijin politic, dar si financiar, societatii civile din Belarus, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Conferinta a fost prezidata de ministrul polonez al Afacerilor Externe, Radoslaw Sikorski. Comisia Europeana a fost reprezentata de Comisarul pentru extindere si politica de vecinatate, Stefan Fule. La eveniment au mai participat reprezentanti guvernamentali si ai unor ONG-uri din statele membre UE si cele candidate, SUA, Canada si state ale Parteneriatului Estic.

In interventia sa, ministrul Teodor Baconschi a exprimat speranta ca aceasta conferinta va reprezenta un semnal clar de sprijin pentru poporul belarus in aspiratiile sale pentru valorile democratice, libera exprimare a convingerilor politice si a dreptului de manifestare pasnica pentru atingerea acestora.

"Dorim sa transmitem populatiei din Belarus un semnal de solidaritate. Suntem pregatiti sa acordam sprijin si sa colaboram cu Comisia Europeana, pentru a contribui la stabilizarea vecinatatii noastre", a declarat Ministrul Teodor Baconschi, in conferinta de presa comuna cu omologul Radoslaw Sikorski, Comisarul pentru extindere si politica de vecinatate, Stefan Fule si ministrul Afacerilor Externe suedez, Carl Bildt.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Belarus Romania, #Belarus Romania gest neprietenos, #Conferinta Donatorilor Belarus , #stiri internationale
Comentarii
Poza demos
demos
rank 5
Deci pe motanul asta libidinos de Baconschi, cu expresia lui goala de orice urma de gandire
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
DREAQQU' , ATUNCI CAND NU ARE CE FACE, ISHI CANTARESHTE COADA ... :)):)):))