Ce-a mai pus la cale grupul Bilderberg la Copenhaga? (Video)

Luni, 02 Iunie 2014, ora 20:38
8095 citiri
Ce-a mai pus la cale grupul Bilderberg la Copenhaga? (Video)
Foto: RT

Grupul secret Bilderberg si-a tinut reuniunea din acest an la hotelul Marriot din capitala Danemarcei, Copenhaga. La cea de-a 62-a intalnire, condusa de francezul Etienne Davignon, s-au discutat probleme importante privind evolutia politica si economica din intreaga lume.

Potrivit unor scurgeri de informatii din preajma evenimentului de la Copenhaga, reuniunea grupului Bilderberg a avut pe agenda aspecte legate de diplomatia nucleara si acordul cu Iranul, dar si recenta tranzactie dintre Rusia si China, privind livrarea de gaze naturale, potrivit RT.

Ordinea de zi lansata in mod oficial de grupul Bilderberg nu este cea reala, sustine Daniel Estulin gazda unui show de la televiziunea Russia Today, un observator de multa vreme al selectului club.

Estulin afirma ca a obtinut adevarata agenda a reuniunii. Dintre cele noua puncte ale discutiilor, au fost divulgate sapte dintre acestea.

1. Diplomatia nucleara si acordul cu Iranul

Clubul a fost de multa vreme prudent in privinta unei posibile aliante intre Rusia, China si Iran. Acordul ar pune mai multa presiune din partea Occidentului asupra Iranului si a programului sau nuclear.

2. Acordul privind gazele naturale dintre Rusia si China

Acordul a venit pe fondul gravei crize politice din Ucraina si a amenintarii Rusiei privind furnizarea de gaze tarilor europene. Moscova si-a diversificat schimburile comerciale din domeniul gazelor naturale, incheind un acord pe termen lung cu Beijingul.

Potential, China ar putea inlocui UE ca prim partener comercial din domeniul energetic al Rusiei, o situatie care intareste pozitia Moscovei in Ucraina.

3. Cresterea spiritului nationalist din Europa

Partidele eurosceptice populiste au castigat o parte din voturile europenilor din Marea Britanie, Grecia si Ungaria, dand o lovitura unitatii Uniunii Europene.

4. Reguli de confidentialitate pe Internet in UE

Dezvaluirile lui Edward Snowden privind supravegherea electronica din partea Agentiei de Securitate Nationala din SUA a starnit un protest masiv. Politicienii europeni nu pot ignora apelurile care cer protejarea comunicatiilor private ale oamenilor.

5. Razboiul cibernetic

Potentialul distrugator al atacurilor cibernetice este intr-o crestere rapida pe Internet. Dar amenintarea hackerilor sponsorizati de catre state este ceea ce ar putea folosi guvernele ca un pretext pentru blocarea Internetului.

6. Politica externa a lui Barack Obama

Criticii presedintelui american Barack Obama evoca esecurile de politica externa din Siria si din Ucraina. Noua doctrina a lui Obama se bazeaza pe renuntarea la forta militara si folosirea diplomatiei si actiunii colective.

7. Schimbarile climatice

Acesta este un subiect obisnuit pentru discutiile la nivel inalt, nu numai pentru conferinta grupului Bilderberg. Oamenii suspecteaza elitele ca folosesc termenul schimbari climatice ca un eufemism pentru dezindustrializare artificiala a unor natiuni, cu scopul de a mentine sub control economia globala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#reuniune Bilderberg Copenhaga Danemarca, #ultima reuniune grupul Bilderberg, #agenda grupul Bilderberg Copenhaga , #stiri internationale