Femeile saudite sfideaza interdictia de a se urca la volan

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 14:05
2293 citiri
Femeile saudite sfideaza interdictia de a se urca la volan
Foto: Reuters

Mai multe femei din Arabia Saudita au decis sa sfideze, in semn de protest, pe 26 octombrie, interdictia de a se urca la volan.

Cateva mii de persoane au semnat o petitie in care cer ridicarea interdictiei de a conduce pentru femeile saudite, scrie Fox News. Peste 5.800 de semnaturi s-au adunat in dorinta de a li se permite femeilor din Arabia Saudita sa se urce la volan.

"O sa conduc pe 26 octombrie", a declarat activista Nasima Al Sada precizand ca in acea zi, ea si alte 20 de femei vor lua parte la manifestatie.

In Arabia Saudita exista mai multe femei care au carnet de conducere obtinut in strainatate.

Zece lovituri de bici pentru o femeie care a sofat, in Arabia Saudita

"Multe femei sunt entuziaste in ceea ce priveste sofatul. Multe dintre ele chiar sunt dispuse sa fie instructori", a continuat Nasima Al Sada. In petitia lansata, femeile sustin ca sofatul nu trebuie sa le fie interzis femeilor, mai ales ca nu incalca in niciun fel regulile islamice.

"Nu exista nici macar un singur cuvant in legea islamica Sharia care sa nu ne permita sa sofam. Orice pretext folosit se bazeaza numai pe traditii mostenite. Asa cum, pe timpul profetului, femeile mergeau pe cai si camile, este dreptul nostru acum sa conducem masini. Aceasta daca nu vreti sa ne intoarcem la magari si cai", se arata in textul petitiei.

Aceasta nu este prima oara cand femeile saudite au sfidat interdictia. Pe 17 iunie 2011, mai multe femei s-au urcat la volan in incercarea de a crea un precedent. Dar ele au fost oprite in scurt timp de politie si obligate sa semneze un document conform caruia se angajeaza ca nu vor mai conduce vreodata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#femei interdictie sofat, #femei saudite protest interdictie sofat, #femei Arabia Saudita voie condus , #stiri internationale