Fiul lui Joe Biden a suferit un atac cerebral

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 08:36
2477 citiri
Fiul lui Joe Biden a suferit un atac cerebral

Beau Biden, fiul cel mare al vicepresedintelui american, a suferit un atac cerebral moderat, care nu i-a afectat capacitatea motorie sau de vorbire, starea sa ramanand stabila.

Pacientul, care este constient, urma sa fie transferat marti dupa-amiaza de la Christiana Medical Center la spitalul universitar Thomas Jefferson din Philadelphia, pentru a fi tinut sub observatie in continuare si pentru a-i fi facute investigatii.

"Intreaga familie Biden transmite sincere multumiri medicilor, asistentelor medicale si personalului de la Christiana, care au avut azi deosebita grija de Beau", se spune in comunicatul Casei Albe.

Biroul vicepresedintelui american anuntase marti ca Beau Biden a fost spitalizat la Christiana, dar Casa Alba nu oferise detalii in legatura cu natura suferintei fiului cel mare al lui Joe Biden. Casa Alba precizase insa ca este constient si comunica.

Postul de televiziune american MSNBC a anuntat ulterior ca Beau Biden a fost spitalizat din cauza unei "probleme neurologice". Specialistii au tras concluzia ca este posibil ca Beau Biden sa fi avut o pierdere temporara a constientei, fiind supus probabil unor investigatii de specialitate pentru depistarea unui eventual anevrism cerebral. Adesea, unele tipuri de anevrisme (anomalii vasculare) sunt ereditare. in 1988, tatal sau, vicepresedintele Joe Biden, a fost operat din cauza unei astfel de probleme.

Fiul cel mare al lui Biden are 41 de ani si este din 2007 procurorul statului Delaware. Tatal sau a fost senator al acestui stat timp de 36 de ani.

Beau si-a pierdut mama si sora cand avea patru ani, intr-un accident de masina, in care el si fratele sau mai mic au fost raniti.

Fiul lui Biden s-a intors din Irak in septembrie 2009, unde a servit timp de un an in cadrul Garzii Nationale. In ianuarie 2009, a venit special din Irak pentru a asista la investirea tatalui sau ca vicepresedinte. La 4 iulie 2009 a primit vizita tatalui sau la Camp Victory din Irak, care a venit aici in calitate de vicepresedinte.

Beau Biden intentiona initial sa candideze pentru locul din Senat al tatalui sau, dar ulterior a renuntat, spre surprinderea tuturor, spunand ca vrea sa ramana procuror general pentru a se ocupa de un caz socant, cel al unui medic pediatru acuzat ca a molestat peste 100 de copii in zece ani. Decizia sa face ca, pentru prima data in 36 de ani, locul tatalui sau sa fie vulnerabil, putand fi castigat de republicani.

Dupa anuntul spitalizarii sale, marti, unii observatori se intrebau daca decizia sa de a nu urma o cariera politica la Washington nu a fost determinata cumva de vreo problema de sanatate.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Beau Biden atac cerebral, #Joe Biden vicepresedinte SUA , #stiri internationale