Greva de Paste, la cazinourile din Monaco

Sambata, 23 Aprilie 2011, ora 18:46
808 citiri
Greva de Paste, la cazinourile din Monaco

Celebrele jocuri de ruleta si baccara, atractia nu mai putin celebrelor cazinouri ale principatului de Monaco au fost intrerupte vineri, datorita grevei crupierilor, in cadrul companiei Societe des Bains de Mer (SBM).

Motivul grevei, asa cum a fost anuntata in prealabil de ziarul Monaco Matin si reconfirmata sambata de Le Figaro, consta in revendicari de ordin salarial. Durata grevei este usor de ghicit: de vineri, pana marti. Adica, exact atunci cand este mai mare avalansa clientilor.

Fondul problemei l-au expus reprezentantii sindicatelor, aratand ca nu accepta actualul sistem de venituri al personalului, in general crupieri, care consta numai din incasarea bacsisurilor. Sindicatele cer un venit minim garantat.

Ca in orice dialog de tipul patronat-sindicate, purtatorul de cuvant al SMB si-a exprimat indignarea pentru asemenea nemultumire, intrucat este deja asigurat un venit de 6.758 euro/luna pentru un angajat de rangul I.

Majorarea care se pretinde, de 51%, inseamna un venit minim garantat de 10.228 euro/luna.

O asemenea greva, declansata in asemenea zile, nu numai ca exclude cresterea resurselor pentru asigurarea acestui nivel, dar il pot pune sub semnul intrebarii chiar si pe cel anterior.

Altfel spus, numai bine nu iese daca "le bagi sula-n coaste" patronilor, tocmai de Paste, si gonesti clientii tocmai in zilele cand afacerea merge mai bine.

La randul lor, sindicatele au asigurat ca vor limita actiunea grevista "la nivel local" si vor face totul pentru a nu compromite serviciile cazinourilor in fata jucatorilor din afara principatului, fara sa precizeze cum vor face acest lucru.

In ce priveste procedeul sindicatelor, el seamana mult cu procedeele practicate si pe alte meridiane.

De altfel, si anul trecut, tot de Paste, la aceeasi compania SBM, aceleasi sindicate au declansat o greva care a blocat activitatea celor mai prospere restaurante dintr-un principat unde baza veniturilor se opreste la turism si la cazinouri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#greva cazinouri Monaco , #stiri internationale