Noi dezvaluiri WikiLeaks: Ayatollahul Iranului are cancer, Kim Jong Il nu mai traieste mult

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 11:26
5715 citiri
Noi dezvaluiri WikiLeaks: Ayatollahul Iranului are cancer, Kim Jong Il nu mai traieste mult

Ultimele documente publicate de WikiLeaks includ un raport al unei surse care sustine ca Ayatollahul Seyed Ali Khamenei, liderul religios suprem al Iranului, are cancer in faza terminala si ca starea de sanatate a liderului nord coreean este subreda, potrivit presei internationale de marti.

Pentru diplomatii americani ce incearca sa isi dea seama ce se intampla in statele cu care nu au relatii diplomatice, astfel de informatii se pot dovedi a fi pretioase.

In documente se specifica faptul ca Ayatollah-ul Seyed Ali Khamenei "poate muri in cateva luni" din cauza bolii in faza terminala, potrivit CNN News.

Starea de sanatate a liderului religios ar putea avea implicatii serioase asupra eforturilor SUA de a negocia cu Iranul. Khamenei a fost ales liderul suprem al Iranului in iulie 1989 si are in prezent controlul religios asupra regimului iranian.

Cat despre liderul nord coreean Kim Jong Il, un raport din iulie 2009 spune ca oficialii de la Seoul cred ca starea acestuia de sanatate se degradeaza si ca "nu va trai mai mult de trei sau cinci ani, desi in ultimul timp a inceput sa se simta mai bine".

Tot marti, Iranul a reactionat cu privire la dezvaluirile conform carora Arabia Saudita si Barhain au rugat America sa opreasca programul nuclear iranian cu "orice cost".

Oficiali iranieni au declarat ca rapoartele lansate de Wikileaks sunt indreptate spre "demonizarea" Iranului, si au fost probabil realizate de serviciile de informatii americane si din Europa de Vest.

O alta dezvaluire Wikileaks de marti este ca oficialii israelieni nu au fost deloc multumiti de atitudinea Egiptului cu privire la programul nuclear israelian in timpul discutiilor cu oficialii americani de anul trecut.

Informatia vine de la ambasada americana de la Tel Aviv, care il citeaza pe Uzi Arad, seful Consilului National de Securitate al Israelului, care acuza Ministerul de Externe al Egiptului ca a provocat probleme in relatiile cu Ierusalimul, potrivit Haaretz.

Un alt document de pe WikiLeaks aparut in presa marti arata ca exista tensiuni in crestere intre China si aliatul sau apropiat, Coreea de Nord.

Un raport diplomatic trimis de ambasada SUA din Beijing arata ca vice-ministrul chinez al afacerilor externe se plangea de comportamentul Coreei de Nord, care se comporta ca un "copil rasfatat", potrivit CNN News.

Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Deși declarația scandaloasă la adresa moldovenilor făcută săptămâna trecută la Timișoara de Marcel Ciolacu a stârnit indignare în opinia publică, acesta nu este la prima...
#Ayatollah Iran cancer, #dezvaluiri Wikileaks, #wikileaks dezvaluiri diplomati americani , #Wikileaks
Comentarii
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
DE AL NOSTRU NIMIC-NIMIC !!!DAR MACAR DE NITZI CITE CEVA ?!?!?!?