Testul de virginitate, conditie de admitere pentru politia nationala din Indonezia

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 23:40
7418 citiri
Testul de virginitate, conditie de admitere pentru politia nationala din Indonezia
Foto: The Daily Star

Femeile care doresc sa lucreze in cadrul politiei nationale din Indonezia sunt supuse unui test fizic, menit sa verifice daca acestea mai sunt sau nu virigine, potrivit unui raport al organizatiei Humans Rights Watch (HRW).

Desi testul de viriginitate nu face parte din examinarea de la "obstretica si ginecologie", recrutii de sex feminin trebuie sa se supuna acestuia pentru a intra in cadrul politiei nationale, a relatat un ofiter autorilor raportului, scrie CNN.

Pe site-ul politiei nationale sunt listate conditiile admiterii persoanelor de sex feminin, printre acestea, regasindu-se si criteriul virginitatii.

Test de virginitate pentru liceencele din Indonezia

"In plus fata de alte examinari medicale si fizice, femeile care doresc sa devina politiste trebuie sa se supuna unui test de viriginitate. Politistele trebuie sa isi pastreze virginitatea", potrivit site-ului.

Astfel, femeile casatorite nu pot aplica pentru un astfel de post in cadrul fortelor de politie.

Potrivit unui purtator de cuvant al politiei, toti recrutii, indiferent de sex, sunt supusi unor teste medicale.

"In general, examinarea medicala si fizica are doua obiective principale. Primul este acela de a ne asigura ca starea de sanatate a candidatilor nu se va inrautati odata ce ei vor fi admisi in randul fortelor de politie.

Al doilea este sa ne asiguram ca ei nu sufera de boli transmisibile, care nu le-ar putea permite sa presteze la maxim ca membru antrenat al personalului de politie. Cat despre testul de virginitate, acesta face parte din testarea medicala si fizica", a explicat purtatorul de cuvant pentru CNN.

De asemenea, acesta a declarat ca raportul celor de la HRW a fost incomplet, deoarece nu contine niciun comentariu din partea autoritatilor medicale din cadrul politiei.

De cealalta parte, HRW a mentionat ca a intervievat mai multi ofiteri de sex feminin precum si membri ai personalului medical si de la recrutari si cei mai multi dintre acetia, care au trecut prin aceasta testare, au descris-o drept "dureroasa si traumatizanta".

Mai mult decat atat, sustinatorii pentru drepturile femeilor, au coroborat informatiile din raportul HRW.

"In ultimii 12 ani, am fost vizitata de mai multe politiste care s-au plans de aceste teste de virginitate conduse de departamentul de politiei, unele dintre ele spunand ca au suferit o trauma pentru ca a fost dureros si s-au simtit rusinate.

Protestam pentru testul de virginitate, care este acum mascat sub numele de 'examinare medicala si fizica'... Testele de virginitate reprezinta una dintre formele de violenta sexuala si, deci, o incalcare a drepturilor omului. Solicitam finalul acestei practici", a declarat pentru CNN Yefri Heriyani, membra a Centrului de Criza pentru Femei.

In plus, HRW considera ca raportul este contraproductiv pentru obiectivul Guvernului indonezian de a recruta cat mai multe femei in randul fortelor de politie.

"Asa-numitele teste de virginitate sunt discriminatorii si reprezinta o forma de violenta, nu o masura de selectia a femeilor pentru o cariera in politie", a adaugat si Nisha Varia, director asociat al drepturilor femeilor in cadrul organizatiei HWR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#femei politie Indonezia, #test virginitate Indonezia, #test virginitate admitere politie , #stiri internationale