Ultimele clipe de viata pentru detinutii din Indonezia, condamnati pentru droguri: Fast-food, pictura si "adio" familiilor

Marti, 28 Aprilie 2015, ora 21:40
14296 citiri
Ultimele clipe de viata pentru detinutii din Indonezia, condamnati pentru droguri: Fast-food, pictura si "adio" familiilor
Foto: Hepta.ro

Noua condamnati la moarte in Indonezia si-au trait ultimele ore in compania familiilor, exprimandu-si ultimele dorinte inainte de a fi executati.

Doi barbati australieni ce au fost condamnati in urma cu noua ani si au fost executati marti, dupa miezul noptii, si-au petrecut ultimele ore in compania celor dragi, la inchisoarea Nusakambangan, din arhipelagul asiatic, scrie The Independent.

Parinti, frati, alte rude si prieteni au ajuns marti la inchisoarea indoneziana pentru a-si lua adio de la cei dragi, inainte de punerea in executare a sentintelor, cei noua condamnati fiind gasiti vinovati de trafic de droguri.

Legea indoneziana le permite sa isi vada familiile pentru ultima oara, inainte ca cei dragi sa fie scosi din inchisoare si condamnatii sa raman cu oficialii si cu consilierii spirituali.

Rudele si prietenii disperati au facut o ultima incercare de a convinge autoritatile sa le crute viata barbatilor si femeilor, fara rezultat insa. Unul dintre cei doi australieni era "demn si curajos", potrivit fratelui sau, condamnatul cerand sa fie lasat sa picteze pana in ultima clipa, preferatele sale in inchisoare fiind autoportretele sfasietoare.

De asemenea, fratele celuilalt a spus ca experienta de a-si lua ramas-bun este ceva "prin care nu ar trebui sa mai treaca vreodata nicio alta familie".

"Noua familii intr-o inchisoare, spunand la revedere celor dragi. Copii, mame, veri, frati, surori. Toti erau acolo. Sa iesi de acolo si sa spui la revedere pentru ultima oara este o tortura si nicio familie nu ar trebui sa treaca prin asta", sustine acesta, al carui frate i s-a mai permis, ca una dintre ultimele dorinte, sa se casatoreasca cu iubita sa indoneziana, iar ultimele ore urma sa si le petreaca rugandu-se.

Pe langa cei doi australieni, condamnati la moarte sunt si patru barbati nigerieni, o femeie din Filipine si cate un barbat din Brazilia si Indonezia.

In ultimele zile, paznicii le-au permis condamnatilor sa stea impreuna si sa semneze o pictura facuta de unul dintre australieni, care reprezenta o inima sangeranda. In plus, li s-a permis sa comande mancare de la KFC.

Oficialii nu au confirmat ora exacta a executiilor, din motive de securitate, insa au transmis ca totul se va desfasura conform planului. Tot ce se stia era ca ei urmau sa fie ucisi de un pluton de executie oricand dupa miezul noptii, Indonezia aflandu-se cu patru ore inaintea Romaniei.

Ban Ki-moon cere Indoneziei sa nu-i execute pe cei 10 condamnati la moarte

Secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, a cerut Indoneziei sa declare un moratoriu privind pedeapsa capitala, condamnand executiile.

In cele din urma, opt dintre cei noua condamnati au fost executati, cu exceptia femeii, iar unul dintre australieni a refuzat sa fie legat la ochi, aratand ca vrea sa "infrunte cu demnitate" momentul. Toti au fost impuscati in inima, iar procedurile prevad ca, daca un condamnat nu moare imediat, este impuscat in cap.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#condamnati moarte Indonezia, #ultime dorinte condamnat Indonezia, #condamnati moarte droguri Indonezia , #stiri internationale