Un fenomen al lumii musulmane: femei detinute si executate in Orientul Mijlociu

Luni, 10 Februarie 2014, ora 19:17
20055 citiri
Un fenomen al lumii musulmane: femei detinute si executate in Orientul Mijlociu
Foto: thechroniclesofislam.blogspot.ro

Executarea femeilor provoaca in mod special repulsie in Occident, mai ales cand, in lumea musulmana, ele sunt decapitate, spanzurate sau impuscate.

Revolta occidentalilor impotriva uciderii unei femei se suprapune si pe convingerea ca in Islam femeile sunt tratate ca cetateni de mana a doua, ca proprietati si vinovate din oficiu daca demnitatea lor se zvoneste ca a fost intinata.

Uneori, sunt victime ale razbunarii pentru faptele rudelor barbati. In Iran, Delara Darabi a luat asupra sa uciderea varului tatalui sau, aparent pentru a salva viata prietenului sau despre care se stia ca a comis crima si care alminteri ar fi fost executat pentru asta. In cele din urma, Darabi a fost spanzurata, scrie The Independent.

Autoritatile irakiene, care executa zeci de detinuti pentru terorism, au inceput sa tortureze, sa violeze si, din cand in cand, sa si execute unele dintre miile de femei arestate si tinute ilegal in inchisori.

Human Rights Watch a reusit sa realizeze un interviu cu o astfel de prizoniera, desfigurata literalmente in urma torturilor indurate si care avea inclusiv arsuri pe sani. La 7 luni dupa interviu, HRW a aflat ca femeia a fost executata in septembrie 2013, in ciuda faptului ca un tribunal o exonerase de faptele atribuite ei.

In Irak, guvernat acum de o coalitie siita, majoritatea celor 4200 de femei detinute sunt sunite. Arestarea femeilor este o forma de pedepsire a barbatilor acestora si a familiilor lor in general. Detinutele sunt puse sa semneze foi goale de hartie, urmand ca acuzatiile sa fie scrise acolo ulterior.

Nouri al-Maliki, premierul Irakului, a promis ca va elibera detinutele care au primit decizii de eliberare din partea instantelor. Nimic insa nu s-a intamplat.

In statele Golfului, femeile imigrante, de obicei filipinezele, sunt adesea impuscate sau decapitate pentru uciderea unor barbati sauditi sau femei care le trateaza rau sau incearca sa le violeze.

Aproape toate trec prin proceduri judiciare care nu le dau nicio sansa. Arabia Saudita a executat 40 de femei intre 1990 si 2010. In orasul iraniain Neka, Atefah Rajabi Sahaaleh, o fata de 16 ani a fost acuzata in 2004 ca a facut sex cu prietenul ei casatorit.

Ea spusese unui membru al familiei sale ca barbatul respectiv, care avea 51 de ani, o violase de mai multe ori. La proces, pe judecator l-a apucat o criza de furie din cauza discursului ei deosebit de elocvent, iar ulterior a insistat sa puna el personal franghia in jurul gatului ei, atunci cand a fost spanzurata de o macara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Islam femei decapitate Orientul Mijlociu, #Iran Irak femei executate, #Iran Irak detinute executate , #stiri internationale