Verdict: 15 ani de inchisoare pentru ucigasul unei romance din Austria

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 23:35
2298 citiri
Verdict: 15 ani de inchisoare pentru ucigasul unei romance din Austria

Judecatoria Viena l-a condamnat la 15 ani de inchisoare pe austriacul Christoph Guger, pentru uciderea sotiei sale, romanca Ruxandra. Crima a avut loc in capitala Austriei la data de 24 noiembrie 2012.

In ultimii ani de mariaj, romanca de 37 de ani l-a suspectat pe barbatul austriac ca o abuzeaza sexual pe fiica lor de 6 ani, Sophie. Certurile au pornit de la mama Ruxandrei, care a sustinut mereu ca fetita i-ar fi marturisit ca barbatul austriac o obliga sa faca "lucruri urate", se purta urat cu ea si ca ii era frica de el. Ruxandra a intentat divortul.

Drama unei fetite romance: A vazut cum tatal i-a ucis mama si a fost violata de bunic

La 30 noiembrie 2012, cei doi urmau sa se prezinte la prima infatisare a procesului. N-au mai apucat. Romanca l-a anuntat pe barbatul de 35 de ani ca divorteaza si il va actiona in judecata pentru incest.

Barbatul nu a stat mult pe ganduri. A luat un cutit si a injunghiat-o pe Ruxandra de sase ori. Femeia a decedat pe loc.

"Vinovatul principal este soacra mea, care m-a acuzat in repetate randuri ca as fi agresat-o sexual pe fetita noastra. Apoi l-a acuzat si pe tatal meu ca ar avea o apropriere sexuala nepotrivita de nepoata sa.

Aceste acuzatii au distrus casnicia noastra. Initial, Ruxandra a crezut-o pe mama ei, apoi pe mine, apoi iarasi pe ea. M-am supus unui test cu detectorul de minciuni, dar nu a fost suficient pentru ea", a declarat austriacul in instanta, citat de postul de televiziune austriac ORF.

"Am planuit sa fug cu fetita mea din Austria, doar ca ea sa fie in siguranta. Am solicitat viza pentru India si am anuntat-o pe sotia mea ca am gasit un loc de munca foarte bine platit. Am convenit amiabil cu Ruxandra sa traim separat, dar de dragul copilului sa nu divortam.

In seara de 24 noiembrie, ea m-a anuntat ca s-a razgandit si a intentat procedurile de divort. Mi-a spus ca nu o sa imi mai vad fetita niciodata si ca va avea grija sa ajung dupa gratii. Am luat-o razna.

Extrem de afectat, am lovit prima data cu cutitul. Ea s-a aparat si s-a iscat o altercatie intre noi. A reusit sa imi ia cutitul si a incercat sa ma atace. Eu m-am aparat, am reusit sa ii smulg cutitul si am lovit-o de cateva ori in zona gatului", a adaugat Christoph.

Barbatul nu a contactat politia, nici medicii, ci si-a luat fetita si a fugit la parintii sai in localitatea Steyr. Cadavrul l-a acoperit cu o patura.

Judecatorul Friedrich Forsthuber l-a condamnat pe Christoph la 15 ani de inchisoare. Decizia este definitiva.

In urma crimei, fetita de sapte ani a ramas in custodia parintilor barbatului, insa bunica din Romania lupta in instanta pentru a o recupera.

In aprilie 2013, Sophie a relatat in prezenta a patru martori cum o abuzeaza si bunicul patern. Directoarea Centrului de Interventie impotriva Violentei Domestice a redactat un raport catre Protectia Copilului Viena si a dus-o pe Sophie la un Centru de Criza. Deja de a doua zi, bunica materna nu a mai putut s-o viziteze pe Sophie.

Prin deciziile aceluiasi judecator, precum si prin colaborarea cu Protectia Copilului din Steyr, Sophie a fost dusa doua zile mai tarziu inapoi in familia potentialului agresor sexual.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#romanca ucisa Austria, #criminal romanca Austria , #stiri internationale