Al doilea jurnalist american, Steven Sotloff, decapitat de jihadistii de la Statul Islamic (Video socant)

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 20:51
40706 citiri
Al doilea jurnalist american, Steven Sotloff, decapitat de jihadistii de la Statul Islamic (Video socant)
Foto: The Guardian

Al doilea jurnalist care era tinut ostatic de jihadistii de la Statul Islamic, Steven Sotloff, ar fi fost decapitat, potrivit unei inregistrari video.

Inregistrarea a fost postata pe Internet la mai putin de doua saptamani de la decapitarea jurnalistului american James Foley, a informat Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, potrivit Huffington Post.

In aceasta a doua inregistrare, denumita "Al doilea mesaj catre America", poate fi vazut americanul Steven Sotloff, in varsta de 31 de ani, in genunchi, imbracat intr-o camasa portocalie, alaturi de un barbat mascat inarmat cu un cutit.

ATENTIE! VIDEO SOCANT CU UN PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL

Barbatul mascat a lansat si o amenintare la adresa unui ostatic britanic, pe care l-a numit David Haines, avertizand totodata guvernele sa retraga "aceasta alianta malefica a Americii impotriva Statului Islamic", mentioneaza SITE.

Mama jurnalisului Sotloff, apel emotionant pentru teroristii de la Statul Islamic

O prima reactie a venit de la Casa Alba, care a transmis ca nu poate confirma autenticitatea filmuletului.

Steven Sotloff a fost tinut captiv de Statul Islamic timp de un an. El a lucrat pentru Time, World Affairs, National Interest si Christian Science Monitor si a fost capturat in Siria.

In urma cu doua saptamani, o inregistrare video socanta postata de Statul Islamic arata decapitarea jurnalistului american James Foley si amenintarea ca un alt jurnalist american urmeaza sa aiba aceeasi soarta daca presedintele Obama nu incheie operatiunile militare din Irak.

Unde a fost decapitat jurnalistul american? Primele ipoteze

In inregistrarea postata pe 20 august pe YouTube, Foley aparea ingenuncheat langa un om imbracat in negru. Foley citea un mesaj, posibil scris de islamisti, in care zicea ca "adevaratul ucigas al sau este America". In timp ce actul decapitarii este doar sugerat, exista o imagine la sfarsitul inregistrarii in care jurnalistul este aratat decedat si decapitat.

Filmarea continua cu un alt jurnalist american, Stevens Sotloff. Militantul islamist, care vorbea engleza cu accent britanic, spunea ca viata acestuia atarna in balanta, depinzand de urmatoarele miscari ale lui Obama.

Mama lui Steven, Shirley Sotloff, a transmis saptamana trecuta un mesaj emotionant, in care ii ruga pe teroristii de la Statul Islamic sa crute viata fiului ei.

Se estimeaza ca aproximativ 20 de jurnalisti au disparut in Siria, multi dintre ei fiind capturati de ISIL.

Jurnalist american, eliberat de teroristii din Siria dupa doi ani de captivitate (Video)

Jurnalistul freelancer Peter Theo Curtis, rapit in 2012 in Siria, a fost eliberat pe neasteptate, recent, de catre o alta grupare terorista, afiliata temutei organizatii teroriste al Qaida.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Stevens Sotloff decapitat, #jurnalist decapitat Statul Islamic, #Stevens Sotloff omorat ISIL , #Statul Islamic