Alerta maxima la nivel mondial: Amenintare cu bomba la Milano, marina britanica in pericol

Marti, 06 August 2013, ora 20:26
4204 citiri
Alerta maxima la nivel mondial: Amenintare cu bomba la Milano, marina britanica in pericol

Marea Britanie a pus navele marinei comerciale care opereaza in largul coastelor yemenite in alerta maxima, marti, de teama unui atentat terorist.

De asemenea, in cursul serii de marti, sediul Consulatului american din Milano si sediul unui post de radio din apropiere au fost evacuate, dupa ce o scrisoare suspecta ar fi fost gasita in cladirea unde isi desfasoara activitatea reprezentanta diplomatica cu explozia unei bombe, transmite Corriere Della Sera. Alerta a fost ridicata la ora locala 17:30 (ora 18:30 a Romaniei - n.red.) si se pare ca totul a fost doar o alarma falsa.

Securitate maxima in Yemen, ca urmare a amenintarii al-Qaida

Patru presupusi membri ai organizatiei teroriste al Qaida au fost ucisi, intr-un atac cu cinci rachete lansate de o drona americana. Cele patru victime se aflau la bordul unui camion in provincia yemenita Maarib.

Ulterior, Statele Unite au ordonat tuturor cetatenilor aflati pe teritoriul Yemenului sa paraseasca acest stat de urgenta.

Neil Roberts, reprezentant al grupului asigurator Lloyd's Market Association, a declarat ca ministerul Transporturilor a ridicat nivelul trei, maxim de alerta in ceea ce priveste securitatea, pentru largul coastei statului Yemen, transmite AFP.

Americanii, sfatuiti sa paraseasca de urgenta Yemenul

Conform standardelor Organizatiei Maritime Internationale(ISPS), acest nivel indica "o situatie exceptionala", "un risc iminent" si probabilitatea producerii unui incident de natura sa afecteze securitatea transportului.

Asiguratorii in domeniul traficului maritim au incadrat zona de coasta a Yemenului in categoria celor care prezinta un risc sporit inca de acum cinci ani, impunand navelor comerciale sa anunte atunci cand traverseaza aceasta zona.

"Faptul ca au ridicat nivelul de alerta la trei este ceva iesit din comun. Asta ar trebui sa constituie un avertisment pentru navele comerciale britanice", a spus Roberts, in pofida faptului ca oficialii ministerului britanic de Transport nu au confirmat schimbarea codului de alerta si limitandu-se la a transmite ca situatia este sub monitorizare constanta.

Londra si-a evacuat deja, in cursul zilei de marti, personalul de la ambasada din Yemen, in contextul in care mai multe ambasade ale statelor occidentale, incepand cu cea americana, au ordonat inchiderea sediilor din mai multe state din Orientul Mijlociu si Africa, avertizand cu privire la posibilitatea producerii unui atentat terorist.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alerta maxima Yemen, #consulat Milano evacuat bomba, #marina britanica Yemen pericol , #terorism