Canada, in alerta din cauza riscului unor atentate teroriste

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 12:02
2284 citiri
Canada, in alerta din cauza riscului unor atentate teroriste
Foto: canada.com

Canada a ridicat nivelul de alerta privind riscul unor atentate teroriste, de la "scazut" la "mediu", la cateva zile dupa ce un soldat a fost accidentat mortal de un suspect care ar avea legaturi cu gruparea terorista islamica.

"Nivelul de alerta mediu inseamna ca autoritatile au indicii ca un individ sau un grup din Canada sau din afara granitelor are intentia si capacitatea de a comite un act terorist", a explicat purtatorul de cuvant al Ministerului pentru Securitate Publica, Jean-Christophe de Le Rue, informeaza Herald Sun.

Teroare in Canada: Impuscaturi in Parlament, morti si oras blocat. Atacatorii ar fi purtat haine islamice - surse (Galerie foto&Video)

Decizia vine in conditiile in care luni, doi militari au fost accidentati de o masina, in Quebec. Unul dintre cei doi soldati a murit ulterior, la spital.

Suspectul in acest caz este un barbat de 25 de ani, despre care se crede ca ar fi adeptul ideologiei teroriste promovata de gruparea Statul Islamic. Suspectul a intrat cu masina in cei doi militari aflati in parcarea unui supermarket, fiind ulterior impuscat mortal de catre politie.

Ministrul pentru Securitate Publica Steven Blaney a spus, intr-o conferinta de presa, ca nu a fost vorba de un accident ci de "un atac deliberat care are clar legatura cu ideologia terorista".

Panica in Parlamentul canadian: Zeci de focuri de arma, doi morti - UPDATE

"Sunt ingrozit de ceea ce s-a intamplat la Quebec. Este un act teribil de violenta impotriva tarii noastre, impotriva militarilor nostri, impotriva valorilor noastre", a declarat ministrul Steven Blaney, arata sursa citata.

Cu toate acestea, autoritatile canadiene au spus ca decizia de a ridica nivelul de alerta nu a fost luata "ca urmare a unei amenintari specifice".

La inceputul lunii octombrie, Canada a anuntat ca va participa la raidurile aeriene din Irak, impotriva gruparii teroriste Statul Islamic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Canada alerta terorism, #Canada atac terorist islamisti , #Canada