Ziare.com

Cine-i apara pe crestini de furia fundamentalismului islamic?

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 00:12

   

Cine-i apara pe crestini de furia fundamentalismului islamic?
Atentatul ucigas asupra unei biserici crestine din Egipt, soldat cu cel putin 21 de morti si 97 raniti, a starnit repulsia intregii planete, inclusiv a lumii musulmane. Doar o condamnare nu ar fi de-ajuns pentru ucigasi, cred liderii lumii.

Din partea musulmana se aud voci, care sunt pentru condamnarea actului terorist, nu numai din partea imamilor seniori egipteni, care sunt sustinatori ai Guvernului.

"Fratia musulmana", o formatiune radicala de opozitie, se distanteaza total de actele de violenta, la fel ca si liderul religios suprem din Arabia Saudita si multi reprezentanti ai lumii politice arabe, scrie Deutsche Welle.

Extrem de vehementa este pozitia musulmanilor din Germania: "cine trateaza omul intr-un astfel de mod barbar nu are dreptul sa invoce niciun fel de religie sau ideologie", se spune intr-o declaratie scrisa a Consiliului de Coordonare a Musulmanilor. Toate aceste luari de pozitie sunt un semnal clar de solidaritate impotriva violentei.

Blestemul de a fi minoritar

Cererea Germaniei si a altor tari occidentale pentru asigurarea unei protectii eficiente a crestinilor din Orientul Mijlociu este intemeiata.

Situatia minoritatilor crestine, in diferite tari precum Egipt, Irak sau teritoriile palestiniene, cu greu poate fi descrisa.

Peste tot, in aceste teritorii, crestinismul este impins in defensiva si, la fel ca alte religii minoritare din regiune, este amenintat cu disparitia. In intreaga regiune, nu exista masuri de protectie impotriva acestui fenomen.

Este de neacceptat, de exemplu, situatia din Arabia Saudita, unde pana si detinerea unei Biblii reprezinta o infractiune. Si nu vorbim de o problema strict teoretica, ci de viata de zi cu zi a oamenilor care muncesc sezonier in aceasta tara, proveniti din tari crestine.

Populatia crestina din Egipt sau din alte tari arabe nu este expusa la forme fundamentaliste de discriminare, dar este supusa altor probleme in viata cotidiana.

Masurile de protectie impotriva posibililor atacatori fundamentalisti aproape ca lipsesc cu desavarsire.

Deosebit de dramatica este situatia din Irak unde, dupa caderea lui Saddam Hussein, marea majoritate a crestinilor a avut un singur tel: sa scape de persecutiile la care era supusa.

In Egipt, nu de putine ori au fost auzite critici dure la adresa Guvernului care acorda o protectie maxima vizitatorilor pirmamidelor, dar uita cu totul de cetatenii sai crestini.

Nu exista loc pentru extremisti

Peste tot in lume sunt vitale masurile de securitate pentru protectia minoritatilor amenintate, indiferent ca este vorba de musulmani, crestini sau evrei.

Minoritatile au intotdeuna nevoie de o protectie speciala din partea statului. Masurile de securitate nu reprezinta panaceul pentru astfel de probleme, de aceea este important ca guvernele, elitele publice si mass-media sa contribuie la crearea unui climat in care sa nu exista loc pentru manifestari extremiste.

Obiectivul extremistilor este sa separe oamenii dupa ideologii, credinta sau rasa. In Egipt, ei s-au apropiat destul de periculos de atingerea acestui tel.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4143 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
52 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Crestinismul asigura pace,libertate,progres,egalitate

Nu este doar o simpla aparare a crestinilor.
Este pusa in joc insasi civilizatia,pacea,libertatea,progresul,lupta pentru adevar si dreptate,a intregii omeniri.
Ma bucur ca se abordeaza acest subiect,eu atragand atentia mai de mult ca trebuie sa se scrie mai mult despre persecutiile impotriva crestinilor care dureaza de peste 2000 de ani,din vremea imperiului roman.
Crestinii egipteni printre cei mai vechi din lume,fiind mentionati de istorici inca de la jumatatea sec.I e.n,erau prigoniti si ucisi inca de pe vremea existentei imperiului roman,existand si astazi manastiri si asezaminte fortificate unde se refugiau de represaliile popoarelor barbare.
Musulmanii se tem de adevarurile BIBLIEI,de DUMNEZEUL revelat NUMAI IN BIBLIE,de ISUS CRISTOS,care propavaduieste nu razboiul ci pacea,nu ura ci iubirea,nu rau ci binele,nu nedreptatea ci dreptatea.
Islamul aparut cu sute de ani mai tarziu decat crestinismul,si cu mii de ani mai tarziu decat religia mozaica,nu are decat ca scop principal sa inlocuiasca BIBLIA cu o alta carte (versete satanice)pe ISUS CRISTOS cu altcineva (mahomed)pe DUMNEZEUL BIBLIC,cu allah (care nu este DUMNEZEUL BIBLIC) lucruri pe care il fac si comunistii,fascistii,satanistii,alte ideologii si curente asa zis moderne,sub diferite forme.
O mare vina au si guvernele occidentale care nu au luat o atitudine ferma si hotarata de ani de zile.
Incercati prin diferite mesaje adresate autoritatilor egiptene sa luati atitudine,sau cand va duceti in Egipt,si sa vedeti cum incearca ori sa musamalizeze discutiile ori sa le treaca sub tacere.
Pana si ghizii locali sunt instruiti ce sa minta sau sa treaca in derizoriu discutiile pe aceasta tema.

 

Există multe biserici crestine care trec prin persecutie, prin necazuri si greutăti.

Cei 21 de morti si 97 de raniti reprezinta doar o mica farama din sutele de milioane de crestini, persecutati mai ales in zonele mentionate de către "The Voice of the Martyrs", pe harta "Global Prayer map 2009"

Cele mai cunoscute dintre actualele ZONE CU MULTE RESTRICTII sunt acestea (urmărind mai lesne pe planiglob):
Cuba, Belarus, Iraq, Iran, Syria, Arabia Saudita, Yemen, Oman, Kuwait, Quatar, U.A.E., Azerbaijan, Afganistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Pakistan, China, Bangladesh, Bhutan, Burma, Laos, Vietnam, Malaysia, Brunei, Maldives, Comoros, Somalia, Sudan, Eritrea, Egypt, Libya, Algeria, Marocco, Mauritania, etc.

Cele mai cunoscute dintre actualele ZONE CELE MAI OSTILE sunt acestea: Columbia, Turcia, India, Sri Lanka, Indonesia, Mindanao, Ethiopia, Nigeria, etc.
In unele părti, crestinii sunt persecutati de moarte chiar: sunt vanati, ucisi sau folositi ca si sclavi, etc.

Cu toate acestea, crestinii "socotesc cã suferintele din vremea de acum nu sunt vrednice sã fie puse alãturi cu slava viitoare, care are sã fie descoperitã fatã de ei" (v. Romani 8:18), si au deplina dreptate. Ce sunt acesti sa zicem cca.50-80 de ani petrecuti pe Terra, fata de o vesnicie binecuvantata!

 

Bravo!

Deci "Obiectivul extremistilor este sa separe oamenii dupa ideologii, credinta sau rasa. In Egipt, ei s-au apropiat destul de periculos de atingerea acestui tel"
Asa nene Anghel! Ai dreptate (chiar daca nu asta vroiai sa spui!) In Egipt s-au apropiat pe cind in restul lumi musulmane este de mult atinsa aceasta tinta!
Sa fie clar! Nu exista musulman moderat! Asta-i poveste de trei coceni sa "mingiie" ego-ul prostimi! Atita timp cit nu exista nici un fel de opozitie asa zisilor extremisti din interior (de la moderati!?) va sa zica ca...nu exista, neicusorule!
Lumea civilizata a abandonat comunitatile crestine din tarile musulmane acolo unde mai exista!
Hai sa vedem ce-ar fi daca un grup de crestini ar omori indiscriminatoriu enoriasii de la vreo moschee din lumea civilizata!?
Ar fii un cataclism mondial concertat cu bombe puse in sediile guvernelor din tara repectiva sau la ziarele care nu ar infiera stire corespunzator!
Dupa anii de zile jegurile din Danemarca inca planuiesc sa explodeze sediul ziarului care a publicat caricaturile lui Mohamed!
Primiti jegurile la sinul vostru si are sa va dea afara din tara voastra!
Auzi suedezul Ibrahim Muhamed Ahmed...

 

"Primiti jegurile la sinul vostru si are sa va dea afara din tara voastra!"

Stai cam prost cu gramatica, dar e ceva obisnuit:-)
Ia sa vedem noi cauza si efect.
Daca Europa sufera acte teroriste este pentru ca anumite tari s-au aliat cu USA si Israel si au pornit razboaie impotriva arabilor. Noi, europenii, suferim din cauza evreilor sionisti. Volens nolens trebuie sa plangem si sa suferim alaturi de ei, holocaustul, atacuri teroriste. In fond ar trebui sa ne doara de-ale noastre nu de-ale lor.
Daca musulmanii au navalit in Europa si Europa i-a primit, asta se datoreaza democratiei si umanismului, multirasialului si multiculturalului atat de propovaduite de mass-media finantata de evrei, spalatului pe creier de peste 50 de ani. Sionistii au stiut ca invazia pasnica musulmana mai devreme sau mai tarziu, plus amestecul rasial, va distruge civilizatia europeana si rasa alba. Tot ce se intampla azi in Europa si in lume este cauzat de sionism si USA. Singura arma cu care pot raspunde invaziei americane si bombelor, sunt atacurile teroriste. Nu inseamna ca le gasesc scuza, ii detest si pe arabi si pe sionisti, dar asta e realitatea. Cei care provoaca toate necazurile sunt la adapost, platesc cetatenii nevinovati.

bai nea strop!

Lasa gramatica si dezbate corespunzator nu povesti anti USA si anti Israel!
Ce va face America si Isarelul!? Va baga musulmani pe git sau ii primiti cu bratele deschise sa va inmulteasca populatia gindind ca voi iesiti la pensie la 50 de ani si progeniturile lor vor munci sa va luati voi pensia!
Cocosh! lasa vrajeala cu umanismul si democratia promovata de evrei in mass media! Voi! Voi! vasnici paminteni ati dat coltul, ati depus armele!? Frectie cocosh asta-i meseria voastra la voi in tara ba evreii, ba arabi, ba americani fac jocurile!? Asa-i!? atunci ciocul mic si capu'la fund!
Nu ma face sa pling de mila putorilor voastre!

Limbaj de boschetar:-)

Incult, agramat si plin de ura pe europeni ca orice semit:-))

"invazia pasnica musulmana mai devreme sau mai tarziu, plus amestecul rasial, va distruge civilizatia europeana "

VOR distruge, Westrop ! Lasa morala ca nu esti mai breaz.

Cit despre "cauze", faci un talmes balmes de tot risul !

De "Fratii musulmani" ai auzit ? Au aparut in 1928 ! Trage concluziile !

MAI WESTROP,

CRIMELE IMPOTRIVA CRESTINILOR AU FOST DE 2000 DE ANI IN RINDURILE MUSULMANILOR.CRESTINII SE INTILNESC SA SLAVEASCA PE DUMNEZEU IN SUBTERANE DE FRICA CALAILOR MUSULMANI.AM AVUT O PRIETENA EGIPTEANCA CRESTINA CARE A FUGIT DIN TARA CU TOATA FAMILIA EI DE FRICA CALAILOR SI NEA SPUS DE VIATA GREA A CRESTINILOR CARE O INDURA PRINTRE RINDURILE LOR.VEZI CA NU DE MULT CRESTINII AU AVUT O COMPANIE DE MEZELURI SI TOTODATA AU AVUT FERME DE PORCI SI MUSULMANII AU FACUT JAF OMORINDU-LE ANIMALELE SI DISTRUS COMPANIA SINGURA SURSA PE CARE O AVEAU SARMANII CRESTINI DE A SE INTRETINE.EU NU CRED CA E O MIRARE,O SURPRIZA SI O REVOLTA DIN PARTEA MUSULMANILOR CIND EI CUNOSC FOARTE BINE SITUATIA DINTERE EI , CRESTINII OR EVREII OR ORICARE RELIGIE AR FI EA.ACESTI MONSTRI NU CUNOSC CUVINTUL TOLERANTA INSA CIND E VORBA DE EI ,TOTI TREBUIE SA TREMURE IN JURUL LOR SI ASTEAPTA CA CRESTINII SA LE DEA TOATE DREPTURILE PE CARE EI PRETIND CA LE MERITA .E REVOLTATOR PENTRU NOI ,PENTRU EI E UN CISTIG CA A OMORIT INFIDELII.

WESTROP ,VORBA AMERICANILOR YOU DON'T GIVE A DAMN PENTRU CRESTINI

Tu nu dai nici-o brinza pe crestini dar ti-am spus-o oricum caci prea esti infocat sa le aperi crimele.PS.NU INTELEG CE AREA A FACE ATEISMUL CU RELIGIA,SI ACELA ESTI TU

Ati scos capu´ semitilor?

voi sunteti cauza tuturor relelor in Europa, in special, iudei si musulmani. Ce bine ar fi fost sa va omorati intre voi, acolo la voi, in Orient, si sa nu va avem printre noi. Capushi nenorocite si unii si altii.

Fie ! Maricica si cu mine suntem al naibii de semiti.

Da' tu, de roman ce esti scrii prost.
Si cind ti se atrage atentia, nu mai ai argumente. Dai cu bita. Ca la Baneasa...

Westrop, sa ne reamintim

Westrop, de ce dezinformezi lumea si nu le reamintesti ca tu esti budist asa cum ne-ai marturisit cu ceva timp in urma?
Lasa crestinii in credinta lor, ca nu te obliga nimeni sa crezi in Hristos! Fiecare este om liber sa aleaga Viata sau numai viata pamanteasca cea fara de Hristos.
Noi crestinii, nu condamnam nici o religie. Condamnam doar amestecul credintelor, ceea ce duce la mari pacate unele fara de iertare pentru crestini.
De exemplu, daca un crestin botezat in Hristos, care se declara crestin, care merge la biserica crestina, care are deci constiinta ca este crestin, va fi invatat sa creada ca exista reincarnare, ca Hristos a fost doar un simplu om pana cand S-a inaltat la Dumnezeu, acel "invatator" este de condamnat pentru ca inseala si duce la pierzare.
Daca crestinul se leapada de credinta lui in Hristos si alege sa devina budist, de exemplu este alegerea lui, iar crestinii nu se vor opune in nici un fel, decat desigur isi va deplange fratele pierdut din credinta.

Nu este admis insa, sa iti spui crestin si sa practici obiceiuri si invataturi budiste sau paranormale, etc.
si de aceea acest mod duplicitar trebuie facut cunoscut pentru ca este o mare desartaciune si inselaciune. Uneori chiar cel in cauza nu realizeaza. Alteori, nu-i pasa si in nebunia lui de a-si spune CRESTIN si a spune in acelasi timp ca Hristos a fost doar un simplu om pe pamant, devenind Dumnezeu numai dupa inaltare si de a cred in reincarnare, mai duce la pierzare si alte suflete.

Dar, niciodata un crestin nu-l va condamna pe un budist ca el practica budismul si crede in reincarnare si nu in invierea lui Hristos. Sunteti liberi sa alegeti sa "reveniti" pe pamant in trupul unei broaste, ganganii sau pasare.

Dar, nu cred ca budistii aproba faptele criminale ale musulmanilor fanatici. Asa ca s-ar putea sa ai o mare problema, fara ca tu nici macar sa o cunosti, aceea de a nu fi nici crestin, nici budist.

In nici o religie nu ar trebui sa existe loc pentru manifestari extremiste de felul celor intamplate in Egipt si nu numai. In fapt nici nu cred ca acelea sunt religii ci simple organizatii extremiste criminale.

.....

mai chip de inger, "noi condamnam" cine va da dreptul sa condamnati? Cine sinteti voi? Vorbiti de iubire si iertare, si de mai stiu eu ce dragalasenii, afara de ura in voi nu exista nimica.

@ghergheataelis, inseamna ca nu citesti opiniile mele:-)

Reiese clar ca nu cred in forte supranaturale, in minuni, in sfinti, in profeti. Cand am zis ca sunt budist, era in nu stiu ce context si am zis-o la bascalie. Cred ca am spus atunci ca gasesc mai logica credinta in reincarnare, care te invata ceva, care iti spune ca revii ca sa indrepti ce ai gresit decat promisiunea in viata vesnica, paradis si iad, judecata de apoi si pedeapsa lui Dumnezeu. Eu va las in pace, eu am declarat de multe ori ca e liber fiecare sa creada in ce doreste dar nu are dreptul sa-i judece pe ceilalti si sa spuna ca cei care nu-l urmeaza pe Hristos sunt plini de ura si rai. Ca voi credeti ca povestea cu invierea e adevarata, cu trupul inviat, etc. f. bine. La fel cum si altii cred in alte cele. Numai ca problema credinciosilor de toate culorile este ca se cred detinatorii adevarului. Si daca am cerut sa-mi spuna Lake ce inseamna viata vesnica in concret, trup inviat si glorificat, frumos, a fost pura curiozitate, sa vad si eu o explicatie logica, nu citate din biblie.

"Asa ca s-ar putea sa ai o mare problema, fara ca tu nici macar sa o cunosti, aceea de a nu fi nici crestin, nici budist."

Si de ce ar trebui sa apartin unei religii? Care-i problema daca nu apartin niciuneia? Eu sunt stapanul meu:-)

Westropule,

Pe de o parte, cine nu-i rasist ca tine nu-i roman.

Pe de alta, te plingi ca romanii s-au spurcat din cauza fanariotilor, tiganilor, evreilor, rusilor, armenilor, lipovenilor sau bulgarilor si ca, suta la suta, il vor vota pe Voiculescu.

Pe de-a treia te razboiesti cu crestinii (desi esti pentru legiune) si-i balacaresti cu multa suficienta.

Pai nu esti tu de la Baneasa, de incerci sa intoxici (prost) in toate directiile cu voie de la stapinire ?

Ultima : calugarii budisti sunt imbracati in PORTOCALIU !

Schimba codul, toashu' !

ghitza,

te-ai prins, sunt securist:-)))
asta va e misiunea pe forum, sa-i denigrati si atacati pe cei care critica evreii, tiganii si israelul. Ti-am acordat prea multa atentie. hh:-))))

@westrop, clarifica-ti pozitia ca l-ai debusolat total pe Ghitza:-))

baietii astia obisnuiti cu linia trasata nu stiu unde sa te incadreze: securist, legionar, ateu, antisemit, rasist, toash´...nu se poate sa mergi de lup singur si sa zici ce vrea muschii tai, pai ce facem, aici?

Sadam Husein

Criminal notoriu si autor de genocid. sprijinea Biserica Asiriana Crestina din Irak. Caile Domnului sunt ascunse si intortocheate.

Lake: "Ce sunt acesti sa zicem cca.50-80 de ani petrecuti pe Terra, fata de o vesnicie binecuvantata!"

Cinism sau cre.tinism? Adica sa suferi toata viata pe pamant ca sa ai fericire vesnica? Lake, niciodata n-ai vrut, sau n-ai putut, sa explici in ce consta fericirea aia vesnica si cum te bucuri de ea.
La fel si musulmanilor "martiri" li se promite paradisul cu fecioare si mese bogate:-)
Toti la fel, si muslimii, si perciunatii care baga biletele in zidul plangerii, si crestinii habotnici. Trogloditi. Isi rad in barba jidanii ca v-au dat religie prin care v-au invrajbit veacuri la rand pana azi. Va inchinati la pastori si pescari iudei ridicati la rang de sfinti crestini.

westrop,

pentru un neatent "pardisul" musulman si raiul autentic, promis de Dumnezeu crestinilor, sunt doua notiuni sau locuri asemanatoare. De fapt, nu sunt. In timp ce islamul portretizeaza paradisul ca un loc de eterne orgii sexuale, raiul Lui Dumnezeu e un loc al pacii, bucuriei in Duhul Sfant si sfinteniei, si mai ales al iubirii adevarate, autentice. In Rai nu vor mai fi lacrimi, durere, suferinta, lipsuri si necazuri. Asta nu e inventia mea sau a altor crestini, ci promisiunea ferma a Celui care a fost mort si a inviat, Isus Mesia. Dumnezeu ne avertizeaza clar ca nici un necredincios,pacatos, inchinator la idoli,homosexual, ucigas, curvar, hot, mincinos,uracios etc. nu va intra acolo. Ca tu si/sau altii credeti asta sau nu, e exclusiv alegerea voastra, dar asta nu schimba absolut cu nimic adevarul si certitudinea spuselor Lui Yehova. Si nu exista nici o alta cale intr-acolo decat credinta in Domnul Isus Mesia. Nu e greu, crede. Nu trebuie sa dai bani, nu trebuie sa pupi icoane, nici sa te inchini unor obiecte de cult, nu trebuie sa faci pelerinaje, nu trebuie sa faci incantatii, nici sa urmezi ritualuri plicticoase. Trebuie doar sa crezi. Isus te iubeste, chiar daca tu (inca) nu crezi in EL. Cat despre cine ii apara pe crestini impotriva musulmanilor...s-a vazut si stim: doar Dumnezeu o face. Nu politicienii , nu forta militara, nu bogatia. Doar Adonai.
Ura ta fata de evrei, musulmani, crestini, etc. e doar rezultatul necredintei tale. E trist, dar inima ta e plina de ura. Atitudinea ta (si a altora ca tine) de superioritate, intoleranta si ura nu e compatibila nici macar cu valorile societatilor vestice, unde inteleg ca traiesti si unde te simti bine. E degradant, e imoral si gresit sa gandesti asa. Dumnezeu sa te binecuvanteze.

"Si nu exista nici o alta cale intr-acolo decat credinta in Domnul Isus Mesia"

Si asta e tot chestie de credinta, nu este ADEVAR. Ce-i pentru tine Mesia pentru altu e zero. Ati facut din Yehova al vostru, cel crud, razbunator si sangeros, dumnezeul crestinilor. Inima mea nu e plina de ura, inima e un organ ca plamanul, sufletul si mintea mea detesta fanaticii religiosi. Nu-mi place ce se intampla in lume, si cu noi, din cauza evreilor si musulmanilor.

@Ghitza, daca ti-ai luat nick de roman neaos si iesi mereu pe baricada numai cand e vorba de Israel si evrei, nu vei fi fiind un Ghitza neaos din Dabuleni:-) Si mai las-o p-aia cu Baneasa ca n-ai nimerit. Poate pe-acolo ai trecut tu. Ce argumente vrei Ghitza? Scriu prost, asa e:-)))
Maricica e dusa, e tipica sectanta care crede ca evreiii sunt popor ales si i-au dat Biblia, de aceea cel care zice ceva de evrei e blestemat de Yehova:-))

Westrop, Westrop, nu pot exista mai multi dumnezei,

asa ca omenirea are Un singur Mesia, Un singur Iehova.
1. Cu evreii, Dumnezeu a avut un plan aparte, pentru a edifica omenirea toata despre Persoana Sa, voia Sa, planurile Sale si modul lor de aducere la indeplinire..., dar cine a luat seama?! Aici nu e vorba de politica cuiva (persoane, organizatii sau state...)

2.Crestinii autentici (credinciosi cu adevarat), vor fi pururea cu Iehova, si vor fi fericiti pentru vesnicie, pentru ca "in El au totul deplin".
In Bilie sunt sute de versete referitoare la fericirea de care ma intrebi tu... Te lauzi c-ai citit Biblia, dar nu se vede acest lucru...

"vor fi pururea cu Iehova, si vor fi fericiti pentru vesnicie, pentru ca "in El au totul deplin"."

Lake, lasa-ma cu textele biblice. Explica ce inseamna fericire vesnica. Deci, corpul fizic moare. Sufletul ajunge in cer (unde inca nu se stie eaxct) si daca te-ai mantuit, sufletul ala, eteric, energie, va trai vesnic daca s-a mantuit. Explica, eu nu stiu, logica mea nu ajunge asa departe sa inteleaga de ce e fericit un spirit, o energie, sa traiasca vesnic langa, sau cu, Iehova. Daca vrei asta mai mult decat orice pe lume, daca asta pentru tine e superma fericire, inseamna ca stii exact cum e acolo. Suntem animale rationale, deci sa folosim ratiunea pentru a intelege fenomenele. Daca imi spui ca e o credinta, ca asa crezi tu, ca asta te face fericit, perfect. Daca insa pretinzi, ca Israel sau altii, ca asta e telul suprem si obligatoriu pentru oameni, ca Iisus de adevarul, ca daca nu-l urmezi esti rau su plin de ura, etc. atunci pot sa te contrazic. Credinta e ceva mental, personal, si atat. De-aia si exista atatea credinte.

Westrop, la inviere, oamenii isi vor reprimi trupurile,

"de ocara", sau "de slava", dupa caz.
Citeste, rogu-te, acest articol:

http://comunitate.ziare.com/index.php/blogs/16511/6215/glorificarea-noastra-1

@Lake, nu inteleg limba de lemn:-)

Aceleasi si acealesi fraze care de fapt nu spun nimic. Concret, cum "la inviere, oamenii isi vor reprimi trupurile"? Ti-am mai zis, daca vorbesti metaforic, daca e vorba de-o credinta pur si simplu, o filozofie, de acord. "Prin inviere se reda trupul celor decedati"...adica *** care merita, care au murit mantuiti, isi vor recapata trupul...
"Trupul glorificat este perfect (integru si frumos), se poate arata sau nu in aceasta lume, are libertate in timp si spatiu, dar nu-i legat de aceasta lume, si mai are ceva, "misterios" (si Dumnezeul nostru este Unul misterios). Noi am fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, iar la inviere, trupul omului va fi restaurat, va primi inapoi aura aceea de neprihanire si slava, cel putin la nivelul la care a avut-o initial Adam."

Pare luat dintr-un discurs al unui lider de secta care le promite naivilor ca-i va duce intr-o lume de vis unde vor fi frumosi si vor trai vesnica:-)))

Lake, pretinzi ca ai citit o caruta de carti:-)))

In sfarsit, las-o balta:-)

Westrop, e normal ca limbajul biblic sa difere de vorbirea curenta...

Privind trupurile glorificate ale celor credinciosi, insusirile au fost deja demonstrate de catre trupul inviat al lui Isus Hristos. Cei care au murit nascuti din nou, vor fi ca El.
Observ ca ai multe lacune biblice, asa ca te sfatuiesc sa studiezi temeinic Sfintele Scripturi, nu doar sa le rasfoiesti si sa rupi texte din context..., sau cel putin sa citesti articolele explicative de pe blogul meu!

MAI WESTROP,

Ceea ce spune lake are multa intelepciune si daca tu n-o intelegi inseamna ca nu ti sa dat s-o intelegi.Cum sa inteleaga lucrarea lui Dumnezeuun batjocoritor?

CORRECT ...

Cestia este CINE ii tampeshte pe Alde Muslims ...

Dupa

Iraq si Afganistan...urmeaza si destabilizarea Egiptului,cea mai puternica tara in regiune....

 

cu Iranul e mai greu, dar se lucreaza:-))

.

........

Dar cine ii apara pe islamisti de ura infocata a crstinilor??
Fashismul asta este programat si dorit, iar pr,osti le fac jocul.
Odata erau evreii iar acuma sint muslimii.
Religiile au fost intodeauna folosite sa ii faca pe pr.osti sa mearga de buna voie in razboi, ca o fac ptr dumenzeuel lor. Nu exista diferente intre religii, toate propaga ura si sete de singe, te fac sa omori ptr o fapta buna omori ptr dumezeu, si vei fi rasplatit pe luema cealanta. Iar cei ce propaga ura asta isi fac interesele lor. Ar fi cazul sa se interzica religiile, sa se termine o data cu atita ura, si singe varsat aiurea.

 

mai didina, tu ai fost prin Europa?

Nu cred ca ai calatorit in Europa, daca poti pune intrebarea: "Dar cine ii apara pe islamisti de ura infocata a crstinilor??"

Islamistii sunt liberi ca pasarea cerului sa circule oriunde si oricum in intreaga Europa, fara a suferi absolut nici o discriminare cat de mica, nici vorba de ura si fapte criminale, asa cum scrii tu.

.....

Mai fato eu traiesc in europa, eu cunosc persoane muslime, si nu am avut nici o data vre-un conflict cu ele! Si nu pot sa-mi imaginez sa intru intr-un conflict cu vre-un muslim.
E spalare de creeri, si ura bagata in voi, asa cum ati avut-o o data pe evrei! Nu va mai lasati manipulati, de niste iubitori de singe.

mai didino,

Daca o minoritate musulmana traieste fara sa fie constransa la nimic, se bucura de aceleasi drepturi ca si europenii crestini, meritul este al celor majoritari!

Exact asta spuneam si eu, ca musulmanii stabiliti in Europa, sau cei care traiesc mult timp in Europa, au aceleasi drepturi ca si europenii majoritari. Meritul este in totalitate al acelor societati majoritar crestine. Ei doar primesc si se bucura de civilizatia si dragostea crestinilor din Europa.

Dar, nu poti contesta faptul ca nu exista anumite formatiuni criminale musulmane amintite in articol, pe care personal nu le numesc religioase! Sunt simple asociatii de crima organizata care au ca scop CRIMA.
Ele exista si manifestarea lor trebuie stopata si condamnata ca orice crima.
PUNCT.

Liviu Anghel

Ai dezvoltat acest subiect foarte frumos. Exista insa si
o mica lipsa de obiectivitate: nu exista nici o diferenta
intre musulmanii extremisti si ceilalti. Toti imamii lor
predica cele trei stagii necesare "ingenunchierii" lumii,
a tuturor "infidelilor", in fata "adevaratei credinte".
Asta se predica zilnic in toate moscheiele din lume.
Stiati ca intre 2008 si 2010, in Sudan, au fost masacrati
aproape un milion de crestini? Si ce a facut ierarhia
musulmana superioara? A aplaudat!
Fazele evolutiei islamice in lume, dupa Koran, sunt:

Dar Al Sulh, faza umila, anonima;
Dar Al Harb, faza militanta, a jihadului;
Dar Al Islam, faza victoriei finale, si
Dar al Salam, faza pacii vesnice, cand singura
religie in lume e Islamul.

Civilizatia noastra, democratia, egalitatea, libertatea de exprimare si de gandire, sunt contrare musulmanilor. De aceea trebuie eradicate.
In numele "corectitudinii politice" autoritatile lumii isi ingroapa capul in nisip, evitand sa numeasca lucrurile asa cum sunt. Ideologia Iudeo-Crestina, care e la baza umanismului modern, e extrem de periculoasa pentru cei ca manuiesc "sabia profetului". Si evreii, si crestinii sunt pe lista condamnatilor la moarte. Acest fapt se pare ca v-a scapat. Articolul e excelent si sunt convins ca datorita limitei spatiului nu ai spus tot ce ai fi vrut. Sincere felicitari

 

....

Juliane, tu scrii:
"Civilizatia noastra, democratia, egalitatea, libertatea de exprimare si de gandire..."

Pe ce planeta traiesti? Esti tu egal cu actionarii de la bursa? Julian Assage este om liber? Iar democratie, ce inseamna, sa-ti pui o data la 5 ani cruciulita pe hirtie, iar cei alesi fac ce vor ei?
Ramii cu picioarele pe pamint, ca o iei razna rau de tot.

Fratia musulmaqnaq,se distanteaza de toare atentatele extremiste

spune articolul.Atunci dece nu este legala aceasta organizatie care are o vechime mai mare dhiar decat Israelul ? Imi dati voie sa intreb Care este religia soldatilor depa campurile de lupta ?Cu cune colaboreaza drestinii din zona ocupata ?Atunci dece va mirati ?

 

Istoria

Istoria ne arata ca Islamul a fost adus in prim plan de Imperiul Otoman...Niciodata, nici o alta forta militara nu a cunoscut implicatii religioase mai puternice ca aceea a turcilor...Amintiti-va de asediul Constantinopul-ului...1453...Orasul cade in manile lui Mahomed al II lea, contemporan cu Tepes si Stefan cel Mare...E ars, jefuit vreme de cateva zile s-a aflat la dispozitia ienicerilor si achingiilor...Cea mai mare biserica crestina construita vreodata e transformata in moschee...Nici o alta religie nu si-a permis sa transforme un lacas de cult in altceva...Azi Sf Sofia este moschee, ei zic ca e muzeu...Nici macar nazistii nu au facut asa cu sinagogile...le-au pus foc sau au dat foc la cartile evreiesti in Noaptea de Cristal, insa nu au transformat sinagogile in biserici sau alte lacasuri de cult...Asta poate spune mai multe decat orice!...
Oamenii astia nu stiu decat sa profite de bresele democratiei occidentale si sa umple lipsa valorilor crestine in declin cu ''valorile'' lor...spiritul european e incompatibil cu ceea ce ei propavaduiesc...Pur si simplu nu au nimic in comun...

 

....

"Nici o alta religie nu si-a permis sa transforme un lacas de cult in altceva..."
minti, uite catolici violeaza minori in biserici.

dindinooooo!

Fa "luminato" da proasta mai esti!
Jegurile alea de proti catolici de care vorbesti sint adusi in fata justitiei, anchetati, condamnati, destituiti, inchisi iar Vaticanul plateste la greu timpenia de a nu lasa protimea sa se casatoreasca...
Jegurile musulmane cu care probabil te intinzi, dar nu la ei caci acolo nu esti mai valoroasa decit o capra,destabilizeaza o lume intreaga!
Dupa cum este practicat Islamul NU este religie! Este un cancer care se dezvolta la stinga si la dreapta fara coordonare si fara unitate!
Daca este o biserica, care este capul acestei biserici! care este autoritate suprema in biserica muslumana!?!?
Cind ai auzit tu ultima data un catilic sa se explodeze intr-o biserica ortodoxa si invers!?
a risul *** cind Iranul o sa explodeze pocnitorea atomica la Riad sau la Islamabad!?! Pai nu-i normal!
Arabetii si persani nu sint de aceasi religie japoneza!? Ai inteles Toanto!??
data viitoare fa sedinta strop si las-i pe aia mai sa se ocupe de astfel de treburi...
"E" serioase si nu ne jucam
Salutari calduroase, foarte calduroase lui strop...
Buhahaha!

Mai didina, ateist-comunista...

Spui ca nu suporti URA.
Foarte frumos, dar uiti ca fratii tai de necredinta in Dumnezeu, ateistii in anumite conditii si-au permis sa faca din Biserici, staule pentru vite si boi.
Ce crezi ca este mai nobil, sa ridici o moschee pe locul unei biserici crestine sau sa transfosrmi majoritatea bisericilor crestine dintr-un "imperiu sovietic al comunismului" in grajduri?

Nu ai aflat inca de crimele ateilor comunisti din URSS si de impunerea acestui tavalug criminal in Romania anilor 1947-1965 in care au fost 2 milioane de victime dintre care 200.000 asasinati?
Nu stii tu inca, faptul ca dictatura ateist-comunista este una din fetele Antihristului, care a facut milioane de crime impotriva omului?

Limba romana

Ma abtin sa comentez formal remarcile dumneavoastra...Limba romana are totusi niste reguli, iar dumneavoastra sunteti din pacate prea departe de ele...
Va doresc sanatate multa!

Mai dindina

Daca au facut-o unii preoti catolici nu-i baga pe toti intr-o oala.Eu nu stiu ce aperi tu in aceasta situatie,chiar poporul nostru a indurat razboaie cu ei de sute de ani ,de ce ei pe criminalii inbrate?TU ESTI ATEISTA CA SI WESTROP,VOI NU DATI NICI-O BRINZA PE CRESTINI ASA CA LASA ACEST SUBIECT SA FIE DISCUTAT DE CRESTINII CARE SIMT PENTRU CRESTINI

ce zici de Inchizitie?

Ardeau altceva in afara de "crestini necorespunzatori" sau evrei ,fie ei si crestinati? 400 de ani de intuneric!
"Intunericul" conduce la cea mai nenorocita forma de extremism (fanatismul religios) iar istoria se repeta acum la scara mondiala.
Evident cineva profita de asta pentru ca toate au un motiv si un scop.

.....

Maricico, de fiecare data cind ma inpiedic peste ura religioasa, indiferent cum se numeste religia, o sa ma mestec si eu. Da ai dreptate sint ateiste, si pe motiv asta nu suport ura, si singele varsat in numele credintei, indiferent ca se face ptr alah sau dumezeu.
Este vorba de femei, si copii nevinovati omoriti! ptr tine este ok, ptr mine NU! indiferent ce culoare are.

pentru bill, inchizitia a fost o eroare umana a catolicismului in aplicarea crestinismului

De ce te faci a nu cunoaste faptul ca in ortodoxie, nu a existat fenomenul "inchizitie"?

Desigur, exista si in ortodoxism si in protestantism slabiciuni si erori, dar ele sunt umane si nu apartin Bisericii sufletelor Vii, care au pe Hristos ca fiind Cap al acestei Biserici crestine.

MAI DINDINA,

CRESTINII AU FOST MASACRATI SI AM VORBIT IN NUMELE LOR,CUM SA-MI PLACA CRIMA?EU NU DORESC NIMANUI SA FIE UCIS NU CONTEAZA PE CE TEMA ,CA E CRESTIN CA A FACUT RAU CUIVA ETC,INTR-UN SINGUR CUVINT NU VREAU MOARTEA NIMANUI.VREAU CA CRESTINUL SA FIE LIBER SA MEARGA LA BISERICA SA-L SLUJEASCA PE DUMNEZEU FARA SA-I FIE FRICA,FARA SA FIE TERRORIZAT DE O RELIGIE EXTRIMISTA CARE NU LE PASA DE FIINTA UMANA.SI O SA VI REPEDE SA-MI SPUI DAR CRESTINII DE CE OMOARA?HOLD YOUR BREATH DINDINA.CRESTINII ADEVARATI NU OMOARA PE NIMENI.

swI TOTUSI CAPUL BISERICILOR ORTODOXE ESTE LA iSTAMBUL,SI NIMENI NU-I TAIE CAPUL.aM STAT IN LAGAR LA iSTAMBUL,SI DE NOAPTEA INVIERII POLITISTII TURCI NE-AU SCULAT IN JURUL OREI 11 SI NE-AU INTREBAT DACA VREM SA MERGEM LA BISERICA DANDU-NE ADRESA.

poate aveti dreptate cu Sf Sofia,Da asa ceva nu s-a in6tamplat nici la nazisti.Dar s-a intamplat la comunisti.Trei exemple din acelas oras.Mitropolia din Cernauti,la inceput depozote apoi transformata in universitate.Catedrala din Cernauti transformata in depozote mat,de constructii.Biserica .Catolica tot de acolo a fost Depozit produse alimentare.Asta in seco;ui 20 nu sec 15,pe vremea lui Stefan.Oare acum trebuie sa ne razbunam ???? Daca da ,ce ar trebui sa faca Brailenii acum pentruca Stefan cel Mare a dat foc bRAILEI PENTRU O FEMEIE,SI A RAPIT=O PE SOTIA SI FIICA LUI rADU CEL fRUMOS,CA SAL PUNA PE UN FRATE ?sI NOI ERAM CU TOTII CRESTINI.aPOI EVREII AU O VORBA"NU DAU DOI BANI PE ZIUA DE IERI,MA INTERESEAZA ZIUA DE MAINE.nOI SUNTEM INVERS.iERI AM VAZUT CA IN aNGLIA 100.000 CRESTINI S-AU CONVERTIT LA ISLAMISM,MAJORITATEA FEMEI.Dece ?O doamna imbracata european dar cu voalul acela pe cap spunea ca din cauza moralitatii si sigurantei.Eu spun ca daca noi care faptic stim dela tv ce spunem ca stim si ii vorbim de rau pe ei,ATUNCI SI ITALIENII CRESTINI CA SI NOI AU DREPTUL SA NE FACA IN TOATE FELURILE.nISTE COMENTARII CINSTITE DIN AMANDOUA TABERE AR FI MAI SANATOASE.eU INTREB DECE OARE RELIGIILE AU AJUNS UN CAMP DE DISPUTA AL POLITICIENILOR SI PARTIDELOR ?nU NE PLACE PACEA ?aS VREA TOT UN ASPUNS CONCRET CU FAPTE NU CU VORBE SI INSULTE

CANTEMIR

POATE AI AVUT NOROCUL ACELA DE LA TURC SA NU FI PERSECUTAT ,INSA NU LA TOTI CRESTINII LE MERG BINE IN ASTFEL DE TARI.DACA NU LE SPUI CA ESTI CRESTIN ESTI OK CU EI ,DAR CE SPUI DE MISIONARUL CARE A FOST IN DRUM CA SA SE INTILNEASCA CU ALTE PERSOANE CRESTINE LA O INTRU NIRE RELIGIOASA SI IN DRUM L-AU PRINS MUSULMANII SI L-AU FACUT BUCATELE?.IATA UN ARTICOL IN CARE CRESTINII AU FOST TORTURATI IN TURCIA .....http://www.christiantoday.com/article/turkey.christian.missionaries.horrifically.tortured.before.killings/10523.htm

santeti

nesimtiti ziare com .vote contra voi dati excelent.rusine

 

Satanistii

Cum cine? Fi-su lu Placinta,sadamistu...

 

PERSECUTIA CRESTINILOR

PESTE 200 MILLIOANE DE CREDSTINI SUFERA PE INTREG PAMINTUL.AICI E LINKUL.....http://www.crosswalk.com/news/religiontoday/11643781/

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor