Conceptii gresite despre Islam

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 21:02
11530 citiri
Conceptii gresite despre Islam

Terorismul, poligamia, fanatismul sau femeile lipsite de drepturi sunt doar cateva dintre conceptiile gresite cu privire la Islam ale persoanelor de alte religii.

Cei mai multi oameni nu stiu exact regulile impuse de religia islamica, dar au o parere formata pe baza zvonurilor auzite.

Listverse a realizat un top al celor mai intalnite idei gresite despre Islam:

Musulmanii sunt arabi Daca intrebi un om cum arata un musulman, o sa ti-l descrie ca pe un arab cu piele inchisa, barba lunga si turban. Aceasta imagine este insa o parte a minoritatii musulmanilor. Arabii reprezinta doar 15% din populatia islamica a lumii. De fapt, Orientul Mijlociu este pe locul trei, Asia de Est fiind in top, cu 69%, si Africa, cu 27%. O alta conceptie gresita este ca toti arabii sunt musulmani. Cei mai multi arabi chiar sunt (75%), dar exista si multi arabi crestini si iudei.

Musulmanii il urasc pe Iisus Sunt multe asemanari intre referintele istorice ale crestinismului si cele ale Islamului. Multi oameni sunt uimiti cand afla ca, potrivit credintei islamice, Iisus este unul dintre cei mai mari mesageri ai lui Dumnezeu. Nu poti fi musulman fara sa crezi in nasterea dintr-o virgina si in multele miracole ale lui Iisus Hristos. Iisus este, de altfel, mentionat in multe versete din Coran si este adesea oferit ca exemplu de virtute si caracter.

Copiii nu au drepturi Potrivit legilor islamice, copiii au numeroase drepturi, printre care si cel de a fi bine crescuti si educati corespunzator. Islamul incurajeaza cresterea buna a copiilor, pentru ca este responsabilitatea adultului sa isi educe copilul in asa fel incat sa devina la randul lui un adult etic si moral.

Copiii trebuie, de asemenea, sa fie tratati egal. Spre exemplu, intr-o familie cu mai multi copii, darurile primite au aceeasi valoare si nu trebuie facute diferente intre frati. In plus, un musulman nu are voie sa isi loveasca copilul peste fata cu un obiect mai mare decat un stilou.

Islamul nu tolereaza alte religii "Ucideti necredinciosul" este fraza pe care multi oameni o cred ideologia musulmanilor fata de cei de alta religie. Acest lucru nu este, totusi, portretizarea corecta a legilor islamice. Islamul a acordat intotdeauna respect si libertate religiilor de orice fel. In Coran se spune: "Dumnezeu nu iti interzice sa stai cu ei, daca nu vor sa se lupte cu tine pentru religie sau sa te izgoneasca din casa ta, pentru ca Dumnezeu ii iubeste pe cei drepti".

Exista multe exemple istorice despre toleranta musulmana fata de alte religii. Unul dintre cele mai reprezentative este domnia califului Omar, care a fost conducatorul Ierusalimului intre 634 si 644. El a garantat libertate tuturor comunitatilor religioase si a spus ca locuitorii orasului sunt in siguranta, iar locurile lor de rugaciune nu vor fi distruse. In plus, a facut tribunale pentru cei care nu erau musulmani. De fiecare data cand vizita zone sfinte, il ruga pe patriarhul crestin Sofronie sa il insoteasca.

Jihadul inseamna sange varsat Adevaratul inteles al cuvantului arab "jihad" este stradanie. Totusi, in Islam este adesea folosit ca lupta pentru a urma calea Domnului.

Sunt multe forme de jihad, dar cele mai importante sunt Jihad al-nafs (jihadul cu sinele), Jihad bil-lisan (jihadul propovaduit), Jihad bil yad (jihadul prin actiune) si Jihad bis saif (jihadul cu sabia). Un musulman care lupta cu el insusi pentru a urma calea Domnului face un lucru mai important decat daca ar merge intr-un razboi.

Profetul Mohamed era pedofil Ideea miresei-copil nu se regaseste numai in religia islamica. Desi este adevarat ca profetul Mahomed s-a casatorit cu o copila de noua ani, acest lucru poate fi considerat ca fiind pedofilie. Istoric vorbind, varsta la care o fata era considerata gata de maritis era pubertatea.

Aceasta regula nu este ceva inventat de Islam. Fata cu care s-a insurat profetul ajunsese la pubertate cu trei ani inainte de casatorie. In momentul in care ajunge la pubertate, o persoana, fie femeie, fie barbat, devine legal responsabila pentru actiunile sale, potrivit legilor islamice.

In plus, in Islam este ilegal sa fortezi pe cineva sa se marite impotriva vointei sale. Nu exista niciun indiciu ca societatea de la acea vreme a criticat aceasta casatorie din cauza varstei fetei. Din contra, mariajul a fost incurajat de familia fetei si binecuvantat de toata comunitatea.

Femeile sunt persecutate Femeia cu un val din cap pana in picioare, nedreptatita si careia i se permita sa mearga numai in spatele barbatului este imaginea comuna cand vine vorba despre tratamentul femeii in Islam. Desi sunt tari musulmane in lume care impun reguli dure pentru femei, acestea nu sunt reguli islamice. Multe dintre aceste tari au legi culturale care sunt impotriva invataturilor din Coran.

Islamul a redat femeilor multe din drepturi si Mohamed a spus chiar ca "femeile sunt jumatatea identica a barbatilor". O femeie musulmana are dreptul sa refuze sau sa accepte orice petitor si poate cere divortul. Nicio lege islamica nu interzice femeii musulmane sa iasa din casa sau sa conduca. In plus, in ceea ce priveste educatia, o femeie este obligata sa caute cunoasterea si este considerat pacat daca nu face acest lucru.

Musulmanii sunt teroristi Acesta este unul dintre cele mai mari mituri despre Islam. Cand un grup de oameni ataca altul, actiunea este numita "crima". Daca primul grup este musulman, se numeste "terorism". Multi dictatori politici si oficiali sau grupuri extremiste se folosesc de numele Islamului pentru a atrage adepti si atentie, desi multe dintre practicile lor sunt impotriva legilor islamice.

Este o idee gresita ca, odata ce te convertesti la Islam, devii terorist. In lume sunt o multime de oameni pentru care islamismul corect este un mod de viata. Exista multe versete in Coran care dezaproba ideea de terorism. Unele versete includ: "Lupta in numele lui Allah cu cei care lupta impotriva ta, dar nu depasi limitele, pentru ca lui Dumnezeu nu ii plac astfel de oameni". Concret, acest lucru inseamna ca nu trebuie sa lupti decat pentru a te apara.

Fireste, intotdeauna vor exista derapari de la principiile Islamului. Ultimul caz a fost cel al iraniencei Sakineh Ashtiani, femeia in varsta de 42 de ani, acuzata de adulter. Ea a fost biciuita dupa ce fotografia sa a aparut pe coperta "Times" si a fost condamnata la moarte.

Dupa ce organizatiile internationale de respectare a drepturilor omului au lansat o campanie de amploare in apararea sa, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe al Iranului, Ramin Mehmanparast, a declarat, la inceputul acestei luni, ca femeia ar putea sa nu mai fie ucisa cu pietre.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Islam conceptii gresite, #religia islamica, #terorism Islam, #femei Islam, #copii Islam , #terorism