Ziare.com

De la cititori: Sunt teroristii pe punctul de a invinge?

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 23:01

   

De la cititori: Sunt teroristii pe punctul de a invinge?
Daca credeti ca numai Securitatea ceausista s-a angajat in exercitii ce pareau ridicole, cum a fost proiectul de colectare, clasificare si stocare pe benzi de calculator a mostrelor de scris de mana ale tuturor cetatenilor tarii, va inselati.

Cele 20 de milioane de mostre grafologice ale Securitatii par aproape nimic, in comparatie cu ce se intampla astazi in SUA, Canada, Anglia si in multe alte tari.

Ma refer aici la proiectul Echelon, care a inceput prin anii 1960, ca AUSCANZUKUS, insemnanad un consortiu intre Australia, Canada, Noua Zeelanda, Regatul Unit si SUA, o organizatie ce culegea date din telecomunicatiile Uniunii Sovietice si ale tarilor satelite.

Aceasta operatiune s-a dezvoltat in continuu, in pas cu tehnologia, iar acum, in secolul XXI, a ajuns sa proceseze milioane de convorbiri telefonice, faxuri etc. in fiecare ora.

Din moment ce legile SUA interzic guvernului sa spioneze convorbirile telefonice ale cetatenilor tarii, aceasta functie a fost delegata Canadei, in timp ce SUA, in mod reciproc, o face pentru guvernul canadian.

Imensul sistem de calculatoare are un "dictionar" special, cu vreo 900 de cuvinte, care, pronuntate in timpul unei convorbiri telefonice, declanseaza inregistrarea ei.

Aceste cuvinte contin diverse "chei", cum ar fi: asasinare, lichidare, bomba, explozie, eliminare, atentat, razbunare, lovire, rai, iad, ceruri, cruce, mormant, trimitere la stramosi, intalnire cu Hristos, scurtare cu un cap, sase picioare sub pamant, sicriu, necrolog anticipat, uraniu, plutoniu, radiatie etc.

Masina inregistreaza conversatia, sau faxul, impreuna cu numarul de telefon de origine si numarul chemat.

Continutul fiecarei inregistrari este imediat examinat de un lucrator specializat. Daca acesta considera continutul convorbirii relevant, inregistrarea este transmisa organelor de securitate din SUA sau Canada, tara de origine a convorbirii sau a faxului, pentru a se obtine ordinul judecatoresc de urmarire, conform legii.

Acest procedeu se aplica si telefoanelor mobile. Asa se face ca agentiile de securitate prind o multime de teroristi in faza incipienta a pregatirii actelor lor.

Dictionarul Echelon s-a extins si include acum si cuvinte "slang" (jargon sau argou) din 125 de limbi, cuvinte care au, de fapt, sensuri extrem de nefaste, privind intentii de a ucide, de a bombarda sau de a sabota diverse obiective civile sau militare.

Ultimele incidente, privind plasarea unor bombe pe avioanele de transportat marfuri din Yemen, au fost descoperite inainte de producerea dezastrelor, prin interceptarea unor convorbiri pe telefoane mobile, in Pakistan si Yemen.

Fostele tari comuniste, Polonia, Romania, Ungaria, Bulgaria si Cehia, folosesc acelasi tip de sistem, dupa modelul american, unde o tara executa aceste "treburi murdare" pentru vecina ei, si viceversa.

Lumea in care traim astazi, justifica, in marea majoritate, o atitudine circumspecta din partea serviciilor de informatii, pentru a se apara de pericole care nu existau in secolul trecut, dar de aici pana la incalcarea drepturilor cetatenilor e o distanta minuscula.

Tocmai pentru a evita orice fel de aparente de acest fel, aproape toate tarile "contracteaza" cu vecinii astfel de activitati.

Se pare ca Ucraina o face pentru rusi, Rusia pentru ucraineni, Romania pentru unguri, Bulgaria pentru romani si asa mai departe.

Sumele enorme de bani din bugetele tarilor alocate unor astfel de operatiuni, extrem de vaste, cu mii de salariati, par sa fie o indicatie ca terorismul e pe cale de a invinge.

Adaugand si serioasa perturbare a calatoriilor aeriene, prin masuri extreme de securitate, limitarea drastica a accesului cetatenilor la diverse obiective, considerate turistice pana nu demult, cum ar fi barajele, tunelurile, podurile celebre, si vei vedea ca majoritatea telurilor teroristilor par sa fie atinse.

S-ar putea, cumva, ca civilizatia noastra sa bata in retragere?

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1250 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

.

Singurii teroristi de care se tem, este poporul!!
Toata mascarada, cu bombe, pachete, sint inventiile lor ca se ne mai taie din libertate si sa ne cuntroleze mai bine, cred ca asta a inteles ori ce copil mic.

 

Sunt convins ca telefonia si internetul sunt supravegheate in proportie de cel putin 50%!

.....

Dosare internaționale stocate...știm noi unde.

Dosarele Securității ceaușiste se rezumau la Romania.
Facebook este la scară planetară...aveți foto și nume pe Cartea Fețelor ? Smile, you're on camera !
Nu răspund provocărilor și săracilor cu duhul.

Civilizatia??/

In retragere!? Absolut in frunte cu prietenii dvs republicanii.
President George W. Bush expanded the surveillance of internet traffic to and from the U.S. government by signing a national security directive.[10]
In 2008, Wired and other media reported a lamplighter disclosed a "Quantico Circuit" — a 45 megabit/second DS-3 line linking a carrier's most sensitive network in an affidavit that was the basis for a lawsuit against Verizon Wireless. The circuit provides direct access to all content and all information concerning the origin and termination of telephone calls placed on the Verizon Wireless network as well as the actual content of calls, according to the filing. [16]
The most recent case of U.S. wiretapping was the NSA warrantless surveillance controversy discovered in December 2005. It aroused much controversy, after then President George W. Bush admitted to violating a specific federal statute (FISA) and the warrant requirement of the Fourth Amendment to the United States Constitution. The President claimed his authorization was consistent with other federal statutes (AUMF) and other provisions of the Constitution, was necessary to keep America safe from terrorism, and could lead to the capture of notorious terrorists responsible for the September 11 attacks in 2001.
Yeah right! And all the mass distruction weapons in Iraq!
Nu va obositi sa-mi raspundeti.

 

Ia sa mai iau eu niste note de unu

Daca incerc sa ma pun in pielea unui angajat pus sa citeasca emailurile altora, pe mine unul nici nu ma incalzaste, nici nu ma racoreste ca cetateanul bulgar Ivan Ivanov isi inseala nevasta facand sex oral vecinei. Eu personal, n-am ce face cu informatia asta.

Nu-mi pasa daca cineva dintr-o alta tara, care nu ma cunoaste, imi citeste emailurile. M-ar deranja doar daca ar face-o cineva care ma cunoaste, pentru ca in acest caz ar putea apare consecinte neplacute pentru mine.

Dar imi pasa daca avionul pe care m-am urcat, explodeaza.

 

....

Munca in cercetare se rezuma pe linga perfectionarea armamentelor, comportarea si reactia oamenilor la anumite informatii.
EI incearca sa na aibe in mina, sa ne dirijeze, urmarindu-ne comportamentul. Nu este vorba ca afla care-va ce fel de sex prefer eu, dar faptul ca sint transparenta, controlata, manipulata, de altii, asta ma nelinisteste. Faptul ca nu am sansa sa ma apar de ei, luindu-mi toata libertatea in numele sigurantei pe care o promit ei, asta ma nelinisteste.

srelule, srelule... ce frumos elogiu securistilor UNITI din toate tarile!

ca tu te-ai deprins cu jugul in asa hal incat iti lipseste... si indiferent cate secunde esti din intamplare liber te simti abandonat si singur...

asa ca fugi sa-ti bagi grumazul, cu neuronu inainte, in primul jug "eliberator" din cale... e o chestie personala... dar ca noi astialalti "suspectii softului", sa acceptam blegi precum oile, ca aceiasi teapa infecta de securisti, indiferent din ce hazna or fi recrutati si desfasurati... sa ne controleze orgasmul cu mamicutele lor respective e complet alta treaba...

mai ales cand descopera ca briliantina de pe tunsoarea scurta in urma pupatului pe frunte, nu e chiar ce credeau ei... si ca noi, persoanele normale si genetic libere, nu ii trimitem in corpore atat de des la mamicutele lor!

de aia au murit copii si tineri acum 21 de ani... ucisi de aceiasi "supraveghetori" intru-binele "nostru" comun, ca tu sa pupi ideologic atat de sonor dosurile jigodiilor criminale?

tin sa-ti reamintesc... ca teroristii au "existat" doar atata timp cat a fost necesar "conducatorilor" sa-si aranjeze shustele... si ca nimeni niciunde nu a prins vre-o unu real si doar in povestile romantate ca acel 11 septembrie... doar nevinovatele victime au fost reale!

marinare, pastila saptamanala de paranoia vine de la cia sau de la congres?

sa asteptam o "surpriza" de sarbatori? evident ca toate tichiutele din "holy"-wood lucreaza la finisare...Platforma pentru solutionarea online a litigiilor