Europa trebuie sa se trezeasca, altfel vom avea cadavre pe strada in Bucuresti - expert israelian

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 17:12
19583 citiri
Europa trebuie sa se trezeasca, altfel vom avea cadavre pe strada in Bucuresti - expert israelian
Foto: Hepta.ro

Un expert israelian a dat miercuri un avertisment teribil, spunand ca Europa trebuie sa faca mai multe eforturi in lupta antiterorism, "altfel vom avea cadavre pe strada in Bucuresti si Paris".

"Uneori, democratia trebuie sa plateasca un pret, altfel vom avea cadavre pe strada in Bucuresti si Paris", a avertizat miercuri, la Ambasada Israelului din Bucuresti, Jonathan Fine, cercetator la Institutul International pentru Combaterea Terorismului.

Fine a subliniat in mai multe randuri ca Romania nu este o tinta directa a terorismului, ci mai degraba o zona de tranzit pentru teroristi. Politicienii din intreaga Europa trebuie sa realizeze pericolul si sa investeasca in contraterorism.

Expertul a atras atentia ca atacuri precum cele recente de la Paris si Copenhaga "sunt varful aisbergului" si ca Europa trebuie sa se trezeasca in fata amenintarii reprezentate de islamul radical sunnit.

Atacuri armate la Copenhaga: Barbatul care ar fi deschis focul, ucis de politie

"Europa abia incepe sa se confrunte cu extremismul sunnit", a declarat acesta, aratand ca in grupurile radicale din Europa se acumuleaza de mai multi ani tensiuni.

La acestea se adauga propaganda facuta de cele 20.000 de website-uri jihadiste din Europa.

"Europa se va confrunta cu atacuri teroriste. Europa ar trebui sa fie mai atenta si mai alerta", mai ales la tinerii europeni care au luptat in strainatate si se vor intoarce acasa antrenati in lupta cu arme de foc, a avertizat Fine.

Expertul estimeaza ca ar fi vorba despre 10.000 de tineri plecati sa lupte alaturi de radicali.

Islamul radical a patruns in Europa: Charlie Hebdo vs. Copenhaga Interviu

Jonathan Fine a atras atentia si asupra asa zisilor lupi singuratici.

"Toata lumea trebuie sa lucreze pentru a contracara acest fenomen. Cu totii dorim sa ne pastram valorile democratiei, dar este obligatia fiecarui stat sa se apere cand ii este amenintata existenta. Dupa cateva atacuri de genul 9/11 in Europa, politicienii se vor convinge ca trebuie sa aloce bani contraterorismului", a mai spus acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#terorism Europa, #islamisti Europa, #cadavre Bucuresti teroristi, #teroristi Bucuresti , #terorism