Mesaje in araba descoperite pe avioane in aeroporturi franceze

Sambata, 28 Noiembrie 2015, ora 20:23
5645 citiri
Mesaje in araba descoperite pe avioane in aeroporturi franceze
Foto: Facebook / easyJet Franta

Graffiti in limba araba au fost descoperite pe patru avioane ale companiei britanice easyJet si pe un avion al companiei spaniole Vueling pe aeroporturi franceze, printre care cel putin un mesaj de "Allah Akbar", informeaza sambata surse politienesti si aeroportuare.

Trei cazuri au fost descoperite pe aeroportul din Lyon si doua cazuri la Roissy-Charles-de-Gaulle, in apropiere de Paris, potrivit unei surse din politie citate de AFP.

Una dintre ipotezele privilegiate de anchetatori este ca mesajele au fost scrise inainte de sosirea acestor avioane pe platformele aeroportuare franceze. Totusi, descoperirea mesajelor ridica intrebari privind nivelul de securitate de pe aeroporturi, comenteaza AFP.

La Roissy a fost descoperit la 24 noiembrie mesajul "Allah Akbar" pe un aparat de zbor al Easyjet, sosit in ajun de la Budapesta, a afirmat o sursa aeroportuara. Inscrisul a fost sters inainte ca pasagerii sa se imbarce.

Compania britanica, care deserveste 17 aeroporturi pe teritoriul francez, a recunoscut ca "un mic numar" de graffiti in araba au fost descoperite in Franta pe avioanele companiei "in ultimele doua saptamani". Aceasta nu a precizat care este continutul mesajelor, care de altfel nu sunt toate in araba.

"Echipa noastra de securitate este obisnuita sa evalueze orice amenintare potentiala" si aceste graffiti "nu au fost considerate o problema de securitate nici de catre noi, nici de autoritati", adauga compania intr-un comunicat.

Conform unei surse apropiate dosarului, aceste graffiti "nu sunt un fenomen legat de atentate" si acest lucru s-ar intampla de mai multe luni si ar viza si avioanele altor companii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#mesaje araba avioane Franta , #terorism